OL i Japan:

Krisemåling: OL-støtten forvitrer

OL-arrangørene i Tokyo har i løpet av koronapandemien mistet det meste av støtten i det japanske folket, og den har nådd et nytt bunnivå.

SKEPSIS: OL-ringene utenfor nasjonalarenaen i Tokyo. Foto: Behrouz MEHRI / AFP /NTB
SKEPSIS: OL-ringene utenfor nasjonalarenaen i Tokyo. Foto: Behrouz MEHRI / AFP /NTB Vis mer
Publisert

En spørreundersøkelse ble offentliggjort søndag og viste liten støtte blant japanerne som er inne i sin tredje koronabølge.

Over 80 prosent av de spurte i nyhetsbyrået Kyodos undersøkelse mente at det store internasjonale mesterskapet bør avlyses helt eller utsettes på ny. Det er et sprang oppover fra rundt 60 prosent på en tilsvarende måling fra 6. desember.

Kyodo opplyser at de har ringt 1041 utvalgte personer over hele landet og at personene er plukket ut tilfeldig.

Tokyo-arrangøren har sagt at en ny utsettelse er utelukket, og de insisterer på at OL skal gå av stabelen til tross for at det i øyeblikket er erklært unntakstilstand i Tokyo og områdene rundt hovedstaden etter en kraftig økning i antall koronasmittede.

Unntakstilstand

I søndagens telefonundersøkelse sa rundt 35 prosent av de spurte at de ville gått for avlysning, mens 45 prosent mente at lekene bør utsettes ytterligere en gang.

Den månedslange unntakstilstanden i hovedstaden og områdene rundt er derimot noe mindre omfattende enn stengingen av samfunnet ellers i verden. Restriksjonene omfatter stort sett bare restauranter og barer som har fått reduserte åpningstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer