Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krisemøte etter kampen

Direkte etter kampslutt i går gikk Bryne-ledelsen i krisemøte angående den akutte økonomiske situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillerne i jærklubben har ikke fått lønn denne måneden. Isteden har klubben betalt ut 15000 kroner av feriepengene til hver enkelt spiller.

- Vi er stadig nærmere en løsning, men vi er ikke i mål, sier styreleder i Bryne ASA, Ole Terje Strøm.

Han kan fortelle at klubben mangler tre millioner kroner for å komme i havn økonomisk. En av disse millionene skal direkte i spillernes lommer.

Spillersalg

Brynes rike onkel og velgjører Inge Brigt Aarbakkes millioner blir neppe bladd opp ved denne korsveien. Aarbakke uttalte for kort tid siden til lokalpressen at han stiller som sponsor, men ikke som krisehjelp med rene kroner for å dekke gjelda.

D-dagen for Bryne kommer 15. juli. Er ikke midler skaffet til veie innen den datoen blir alle spillerne fristilt fra sine kontrakter - og kan fritt begjære klubben konkurs. Det tror ikke Strøm kommer til å skje. Spillerne i klubben er svært sammarbeidsvillige. Det største problemet er pengene klubben skylder kreditorer og kommunen.

Strøm håper også på spillersalg, og kan bekrefte at det er klubber som sonderer terrenget rundt et par av klubbens spillere.

- Men vi har ingen konkrete bud på noen per i dag, sier han.

Selv om økonomien preger tilværelsen, bedyrer spillerne at det ikke har noen sportslig påvirkning.

- Det er ingen gunstig situasjon, men det påvirker oss ikke sportslig. Men det er helt klart urovekkende at Bryne står uten penger så tett oppi den forrige emisjonen som skulle redde klubben, innrømmer Soma.

- Vil bort

Selv er han en av klubbens heteste salgsvarer. Bryne avslo et bud fra Molde i fjor, og juvelen vil bort fra Bryne.

- Det har likevel ingenting med økonomien i klubben å gjøre. Jeg hadde ønsket meg bort om de var millionærer, sier Soma, som straks gjorde det klart at moderklubben bare var en mellomstasjon da han kom tilbake fra West Ham.

Soma var brukbart fornøyd med uavgjort i går.

- Vi var nok nærmere seier enn Brann, men det var greit nok med uavgjort. Vi kan jo ikke vinne alt på hjemmebane, sier han.

Trener Reine Almqvist var brukbart fornøyd med ett poeng.

- Brann redder på streken tre ganger. Hadde vi fått 2- 0 tror jeg vi ville vunnet, sier han.

Svensken har tidligere sagt at han ville trent Bryne gratis om han selv hadde råd. Økonomien ville han ikke snakke så mye om i går.

- Vi kan ikke gjøre noe med det uansett, sier han.

GJELD: Bryne skylder Kim Rune Hellesund og de andre spillerne tilsammen en million kroner. Her er Hellesund i duell med Tommy Knarvik.