Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krisemøte etter Messis raseri

Barcelona tar grep etter at Lionel Messi gikk ut mot klubbens sportssjef Eric Abidal. Onsdag kveld hadde klubben et ekstraordinært møte.

GIKK UT OFFENTLIG: Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
GIKK UT OFFENTLIG: Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har vært hektisk i Barcelona det siste døgnet. Klubben, som har levert under de skyhøye forventningene denne sesongen, valgte å sparke manager Ernesto Valverde i januar.

Han hadde da ledet klubben til to strake seriegull, i tillegg til at katalanerne vant cupgull i 2018. Derimot sleit laget i Champions League, og gikk på to tunge smeller mot Roma og Liverpool i den gjeve cupen.

Irriterer Messi

Quique Setién tok over som trener for det spanske storlaget, men i går ble det nytt rabalder på grunn av Valverdes avskjed.

Klubbens kaptein og store stjerne, Lionel Messi, lar vanligvis beina snakke for seg. Men i går startet han en offentlig skittentøyvask.

SPILTE SAMMEN: Eric Abidal og Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
SPILTE SAMMEN: Eric Abidal og Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bakgrunnen for at Messi reagerte er at klubbens sportssjef Eric Abidal fortalte til Sport at «flere spillere ikke var fornøyd og ikke jobbet hardt» under forgjengeren Ernesto Valverde.

Messi reagerte på intervjuet og stilte krav til sportssjefen på Instagram.

- Jeg synes at når han snakker om spillerne, så må han navngi de det gjelder. Hvis ikke så blir vi alle mistenkeliggjort, og det kan komme spekulasjoner som ikke stemmer, forklarte Messi.

Han fortsatte:

- Jeg liker ikke å gjøre det her, men alle må ta sin del av ansvaret. Spillerne har ansvaret på banen, og vi er de første til å innrømme det når vi ikke spiller bra nok. Den sportslige ledelsen må også ta sitt ansvar, og ikke minst må de ta ansvar for valgene de allerede har tatt.

ESPN, gjengitt hos NRK, skriver i kveld at Messi føler at han har blitt anklaget for at Valverde mistet jobben.

Hadde krisemøte

Dette er svært dårlig nytt for Barcelona. Lionel Messi har vært selve definisjonen på klubben i en årrekke, og at han velger å gå åpent ut mot en leder skader hodebry for de mektige sjefen.

Mundo Deportivo skriver nå at president Josep Maria Bartomeu innkalte til et krisemøte onsdag kveld.

Presidenten var i utlandet da meldingene begynte å komme, men han bestemte seg for å dra hjem etter en telefonsamtale med Abidal, hevder den spanske avisa.

MESSI: Den brasilianske playboy-modellen Suzy Cortez (29) er svært begeistret for den argentinske superstjernen Lionel Messi. Video: @suzycortezoficial, NTB Scanpix, Rødt Kort Vis mer

Mundo Deportivo hevdet at Abidal risikerte sparken, men det slapp han unna.

Abidal var i møte med klubbpresident Josep Maria Bartomeu onsdag kveld. Medier i Barcelona meldte tidligere at Abidal kunne være ferdig i jobben, men etter det to timer lange møtet ble det meldt at Abidal fortsetter som sportsdirektør, skriver NTB.

Messi skal også ha en mulighet til å forlate klubben billig etter årets sesong på grunn av en klausul.

Det gjør naturligvis at Barcelona-presidenten følte at han måtte ta grep. Messi har fortsatt ikke uttalt seg om saken etter møtet.

- Det kan fort være dråpen som får begeret til å renne over. Som Messi skriver, så er ikke det noe han liker å gjøre, eller pleier å gjøre. Når Messi begynner å ty til slikt, så får det en ekstra betydning i kraft av at det er nettopp ham, uttalte La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen, som også har omtalt saken.

Barcelona ligger på andreplass i den spanske ligaen, og skal spille åttendedelsfinale mot Napoli i Champions League. den første kamper er 25.februar.