Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krisemøte i fransk fotball etter supporters død

En PSG-supporters død etter en UEFA-cupkamp torsdag har ført til full debatt om hvordan man kan fjerne vold og rasisme fra fransk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En PSG-supporters død etter en UEFA-cupkamp torsdag har ført til full debatt om hvordan man kan fjerne vold og rasisme fra fransk fotball.

Innenriksminister Nicolas Sarkozy sa lørdag at billetter til Paris Saint-Germain-tilhengernes tribuneseksjoner på Parc des Princes heretter skal selges bare gjennom offisielle supporterklubber.

- Vi vil heller ha tomme tribuner enn tribuner som er fulle av uønskede elementer, sa han.

- Vi vil ikke ha rasister på våre arenaer lenger. Vi vil ikke se nazihilsener eller høre apelyder. Fotball er ikke krig.

En politimann i sivil skjøt og drepte en 25-årig menn og skadet en annen under opptøyer etter PSGs 2-4-tap mot israelske Hapoel Tel Aviv. Ifølge vitner skjøt han mot personer som ropte rasistiske slagord og prøvde å angripe en Hapoel-tilhenger.

«Når fotballen dreper» skrev sportsavisen L\'Equipe lørdag over en førsteside helt i svart.

PSG har vært hjemsøkt av voldelige tilhengere, og mange av dem som står for volden tilhører ingen av de offisielle supportergruppene.

- Vi har alle det samme mål, og det er å fjerne rasisme og vold fra fotballen for godt. Vi har allerede hatt resultater med våre tiltak, men nå må vi skru opp farten, sa Frederic Thiriez som er president i ligaen.

LEI: Frankrikes innenriksminister Nicolas Sarkozy vil ha slutt på nazihilsener, apelyder og rasisme på fotballtribunene. Sarkozy sa dette i en tale etter et møte med PSGs president Alain Cayzac(t.h.) og sjefen for det franske fotballforbundet Frederic Thiriez(t.v.). Foto: AP
LEI: Frankrikes innenriksminister Nicolas Sarkozy vil ha slutt på nazihilsener, apelyder og rasisme på fotballtribunene. Sarkozy sa dette i en tale etter et møte med PSGs president Alain Cayzac(t.h.) og sjefen for det franske fotballforbundet Frederic Thiriez(t.v.). Foto: AP Vis mer

Sarkozy innkalte lørdag klubbledere og supporterorganisasjoner til krisemøte, og han varslet hardere lut mot tribunepøblene. Blant annet vil han at politiet skal sørge for at tilskuere som er bannlyst fra kamper faktisk holder seg unna.

Han ba også Thiriez om å straffe klubber svært strengt ved episoder med tribunevold, og ikke bare med bøter.

(NTB)

image: Krisemøte i fransk fotball etter supporters død
«GUTTA FRA BOULOGNE»: Hundrevis av PSG-supportere fra «KOP Boulogne» samlet utenfor hovedinngangen ved Parc des Princes stadion. Ett av medlemmene av denne gruppa ble drept av en politimann på fredag. Politimannen forsøkte å beskytte en supporter av det israelske laget Hapoel Tel Aviv som hadde blitt omringet av 150 PSG-supportere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!