Krisemøte i går

ASKØY (Dagbladet): I går kveld møttes Jim Svenøy, trener Magne Wullum og idrettssjef Per Øyvind Mørk i forbundet for å utarbeide en kriseplan fram til EM. - Slik Jim løper nå, er han ikke god nok for EM-medalje, sier trener Wullum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere i uka gjennomførte Jim Svenøy (26) tre treningsøkter det luktet krutt av. Men på gårsdagens 3 000 meter hinder i NM var han nesten like slapp i kroppen som da han kollapset og ble sist i Roma 15. juli.

- Klart jeg er bekymret, sier trener Magne Wullum.

Jim vant NM-gull på ordinære 8.40,20 uten å ta seg ut. Tida var underordnet følelsen han hadde i beina og hodet etterpå.

- Tyngre enn jeg trodde, sier Jim.

Løpet avslørte at EM-favoritten slett ikke er kvitt plagene som har ødelagt sesongen så langt. Denne uka må Jim til ny legeundersøkelse for å ta nye blodtester. De forrige tatt for to uker siden viste at hemoglobin-nivået i blodet var lavere enn normalt.

- Jeg har mistet overskuddet igjen, sier Jim.

Mister formtoppen

Det som bekymrer Wullum mest, er treningsopplegget fram mot EM. Derfor brukte han lørdagskvelden sammen med Jim og Per Øyvind Mørk til å drøfte endringer i programmet. Før OL i 1996 og OL i 1997 gjennomførte Jim såkalt overbelastningstrening de siste ukene før mesterskapet. Ved hjelp av tøffe bakkeløp fikk han ekstra styrke i frasparket. Begge gangene fungerte dette perfekt som formutløser. Men denne treninga gir mye melkesyre i muskulaturen. Og det tåler Jim svært lite av for tida.

- Mulig vi må kutte ut syretreninga og bare kjøre utholdenhet, sier Wullum.

Sjøl fokuserer Jim mest på den mentale biten:

- Jeg må roe meg ned, prate med folk rundt meg og bygge opp sjøltilliten, sier han.

Tåler ikke trening

Gårsdagens NM-løp var ment som en fysisk test og var aldri et løp mot klokka. Men likevel virker det på trener Wullum som om Jim ikke lenger tåler intensive treningsperioder så godt som før.

- Han bruker lang tid til å restituere seg. Vi må kjøre færre knalltøffe økter.

Onsdag løper Jim i Stockholm. Så kutter han ut all konkurranse fram til EM.

- Han må bruke tida fram til EM godt, sier Wullum.

Løpet i Stockholm tar han fordi det kommer fire dager etter gårsdagens løp, akkurat som mellom forsøket og finalen i EM.

- Jeg håper på å få i gang løpsfølelsen igjen. Den uteblei i dag, sier Jim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer