- Krisemøte i Rosenborg

Per Joar Hansen og Rune Bratseth kan få sparken.

• Debatten er i gang: Skal noen sparkes i Rosenborg?

(Dagbladet.no): I fjor høst gikk Ola By Rise etter at han førte RBK til seriegull. Nå sitter etterfølger Per Joar Hansen på lånt tid, etter klubbens dårligste sesongstart på 14 år.

Ifølge Adresseavisen har RBK innkalt til krisemøte, og prosessen startet i går kveld. Det bekrefter RBK-styreleder Ove Snuruås.

- Vi er nødt til å ta tak i dette. Det er naturlig å snakke med Per Joar (Hansen). Han har ansvaret for det sportslige. Klarer ikke han å få laget til å prestere, er det ikke sikkert han er god nok. Men jeg vil ikke avsette noen her og nå. Alle har et ansvar for det som har skjedd, sier Snuruås til avisa.

Tar på seg ansvaret

16. mai tapte Rosenborg 0-2 mot Viking på Lerkendal. Etter matchen sa Hansen til Dagbladet.no at han vurderer sin stilling.

Det gjør han fortsatt.

Hansen tar på seg ansvaret for 10. plassen på tabellen, men mener alle i klubben nå må legge eventuelle problemer på bordet.

KRISEMØTER PÅ LERKENDAL: RBK-trener Per Joar Hansen og Rune Bratseths roller diskuteres i Rosenborg-ledelsen etter den dårlige serieåpningen. Arkivfoto: ARNT E. FOLVIK
KRISEMØTER PÅ LERKENDAL: RBK-trener Per Joar Hansen og Rune Bratseths roller diskuteres i Rosenborg-ledelsen etter den dårlige serieåpningen. Arkivfoto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Vi må være ærlige i forhold til klubbens nå-situasjoner. Vi må erkjenne at vi er så langt ned i gjørma som vi kan komme. Vi har ikke et problem, men en særdeles stor utfordring, sier Perry.

RBK-direktør Rune Bratseth vil ikke dele ut full tillit til treneren, han mener det er et «faresignal».

Samtidig forteller VG at direktøren heller ikke sitter trygt på Lerkendal-brakka.

Bratseth har brukt 40 mill.

Styreleder Snuruås mener Bratseth har sin del av ansvaret, ikke minst fordi det er blitt brukt 40 millioner kroner på nye spillere.

- Bratseths rolle vil helt klart bli vurdert, sier styrelederen til avisa.

Rosenborg møter Molde hjemme neste søndag. Kanskje med ny mann på benken?

- Jeg kan ikke huske at RBK var så ute og kjøre under min tid som trener, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet i dag.

0-2 MOT VIKING: Bare sorgen mandag, Daniel Braaten ut med skade etter et kvarter og null scoringer framover.