Krisemøte om Drillo?

Nytt tap for Drillo og Wimbledon. 1-3 for Arsenal denne gangen. Og det med Røkke og Gjelsten på tribunen.

Etter det Dagbladet erfarer hadde klubbens penge- og styregubber et slags «krisemøte» før kampen mot Gunners.

Og Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og resten av det nye styret tok opp managersituasjonen, og de manglende resultatene. Etter det Dagbladet erfarer skal både Røkke og Gjelsten være svært bekymret for klubbens manglende resultater. Drillos videre framtid skal også ha vært snakket om. Grundig.

For Drillo sitter med ansvaret. For den manglende poengvinteren. Det har han selv sagt til britisk presse denne uka: - Skyld ikke på spillerne, dette er mitt ansvar.

Må gjøre noe

Gjelsten er så proff økonom at han ikke vil sitte med hendene i dresslommene og se at hans investering, ikke gir resultater. Riktignok har Gjelsten sagt at han tenker langsiktig, men i engelsk fotball må du også ha resultater. Kjapt. Han må og kommer til å gjøre noe drastisk. Røkke også.

Om svaret blir å løse Drillo fra kontrakten, er altfor tidlig å si noe om. Men det er en mulighet.

Ikke minst ettersom hjemmefansen er meget frustrert over den norske innsatsen i den engelske klubben. Både på benken og på bana. Den eneste som får meget godkjent karakter er Trond Andersen.

Han er akseptert. Fordi han er en av klubbens mest solide spillere. Også i går mot Arsenal. Andreas Lund skapte også jubel med en nydelig heading, men ett mål når laget taper holder ikke.

Det ulmer

Fansen reiste seg og gikk da Thierry Henry ordnet 3-1 på straffe. Røkke og Gjelsten satt. Mutte og leie. De liker ikke å tape. Men Wimbledon gjør det for øyeblikket. De taper både penger og ansikt. Og blant klubbens spillere ulmer det. Jason Euell vil bort, Carl Cort også. I går var kaptein Robbie Earl satt helt ut av Drillo:

- Av taktiske grunner, forklarte Drillo. Vi overhørte en samtale mellom Earle og en fans utenfor etter kampen. Han virket ikke spesielt fornøyd.

Siden Gjelsten kjøpte opp de siste 20 aksjeprosentene, av Sam Hammam den 26. februar, har Dons & Drillos spilt seks kamper. Resultat: en vinst, en uavgjort og fire tap.

Uansett hva Røkke og Gjelsten måtte mene om Drillos egenskaper, så holder ikke dette. Det blir rett og slett ikke penger av sånt. Og ikke poeng.

Dårlig daukjøtt

I går var det Arsenal som tok de tre med seg hjem. Og det med ti mann i hele 2. omgang

Røkke og Gjelsten på sin side måtte konstatere at Drillo prøver så godt han kan, men at engelsk ball er noe helt annet enn vårt landslag.

Det taler heller ikke til Drillos fordel at han har arvet en svær spillerstall som inneholder altfor mye teknisk dårlig daukjøtt. Med knotter under skoa.

tom.stalsberg@dagbladet.no

I ENGLAND

SPENT: Situasjonen tilspisser seg ettersom Wimbeldon går på det ene tapet etter det andre.