Ole Gunnar Solskjær i Manchester United:

- Krisemøte

Disse avgjør Solskjærs framtid.

PROFILERT: Mark Ogden, «Senior Writer» i ESPN, mener det er ting som kan tyde på at det går mot et managerbytte i Manchester United. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er under massivt press etter 0-5-tapet for erkerivalen Liverpool søndag kveld.

Solskjær overlevde dag én - mandag - etter ydmykelsen.

Nå venter en hel fotballverden på fortsettelsen.

Manchester Evening News har allerede antydet at Solskjærs dager snart kan være over på Old Trafford. Nå skriver også Martin Samuel i Daily Mail at nordmannen bør være historie i den røde delen av Manchester.

«Solskjær er tom for ideer», skriver Martin Samuel.

Sjefskribenten mener Manchester United trenger en ny, tydelig manager og leder. Og ikke nødvendigvis en som kaller Sir Alex Ferguson for «boss». Martin Samuel lanserer italienske Antonio Conte som en het kandidat.

UNITED-TOPP: Ed Woodward. Foto: NTB
UNITED-TOPP: Ed Woodward. Foto: NTB Vis mer

- Krisemøte

Ifølge samme avis skal United-eierne, Glazers, ha vært i krisemøter med United-direktørene Ed Woodward og Richard Arnold om det pinlige 0-5-tapet.

Ifølge Mirror skal Richard Arnold ha avlyst alle møter mandag på grunn av et hastemøte med eier Joel Glazer. Solskjær skal angivelig ha vært hovedtema.

På dagtid mandag skal Solskjær ha tilbrakt rundt to og en halv time på Uniteds treningsanlegg, selv om både laget og trenerne hadde fri, skriver engelske aviser.

Det er hektiske dager for Glazer-familien som i går tapte en budkamp om et indisk cricketlag, skriver Sky Sports. Familien eier allerede storklubber som Manchester United og Tampa Bay Buccaneers i NFL.

- Krangel

I en periode med svake resultater, kommer nå også lekkasjer fra garderoben til United.

Det er Telegraph som hevder at Solskjær og midtstopper Eric Bailly havnet i en krangel etter 2-4-tapet for Leicester 16. oktober.

Telegraph skriver at Bailly gjentatte ganger spurte Solskjær om hvorfor manageren valgte en midtstopper som «ikke var klar til kamp». Harry Maguire startet nemlig kampen, selv om han har vært skadeplaget. Maguire hadde bare én trening før Leicester-kampen, skriver avisen.

EIERNE: Solskjær og Glazers fra en tidligere anledning. Foto: NTB
EIERNE: Solskjær og Glazers fra en tidligere anledning. Foto: NTB Vis mer

Kritisk

Den tidligere Manchester United-helten Rio Ferdinand har publisert en video på Twitter der han uttaler seg kritisk til dagens United-sjef.

- Det var flaut. Jeg har vært der før, da vi tapte 1-6 for Manchester City. Men vi hadde identitet, og kom oss opp på hesten etter noen uker, sier Ferdinand.

- Det er problemet til dette laget. De sliter med å finne ut hvem de er, sier Ferdinand, som også kritiserer Solskjær.

- Gir manageren spillerne riktig informasjon? I så fall, klarer ikke spillerne å ta imot informasjonen? Det må manageren komme til bunns i, fordi nå ser det ut som laget er skrapet sammen, sier Ferdinand.

Mark Ogden er en av de engelske journalistene med best kjennskap til det som skjer i Manchester United. Han sa følgende til Dagbladet i går:

- Kampen (mot Liverpool) var så stor så jeg tror alle er i sjokk, men jeg tror også at de venter på at Manchester United skal uttale seg om framtida til Ole. De har ikke sagt at han er trygg, de har ikke sagt at han er utrygg. Når det er stillhet som nå, så tyder det ofte på at det skjer ting i kulissene, sier Ogden.

SPESIELT: Manchester United-legenden, Paul Scholes får gjennomgå etter en bisarr video dattera postet på Instagram. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Engelske The Sun har fire navn som skille seg ut som potensielle nye managere i Manchester United:

  • Antonio Conte (ledig)
  • Zinedine Zidane (ledig)
  • Brendan Rodgers (Leicester)
  • Erik Ten Hag (Ajax)

Manchester United møter Tottenham i Premier League lørdag 18:30. Spørsmålet alle stiller seg er hvem som leder laget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer