Krisemøter og nye tester venter Kjus

Lasse Kjus står foran krisemøter og nye tester av utstyret. Han bommet skikkelig i Wengen også i dag. Da endte han på delt 26. plass.

- Det er ingen lyspunkter å fortelle om. Jeg har et stort problem, og jeg må bare jobbe videre med å få løst det, sa Kjus til NTB etter lørdagens Lauberhornrenn i Wengen.

- Det går altfor sakte for meg, så jeg kan ikke si annet enn at jeg bare må jobbe videre, la han til.

Han prøvde helt nye ski i lørdagens renn, uten at det gjorde noen stor forskjell.

- Kjus prøvde disse skiene, for han følte at de var bra da han testet dem på trening, men problemet hans ligger nok først og fremst i tilpassingen mellom skiene og støvlene, sa Yves Dimier fra serviceavdelingen til skifabrikanten Dynastar til NTB.

- Vi føler kanskje vi er kommet litt nærmere en løsning på problemet. Det virker som om Lange støvler og Dynastar ski blir en litt for aggresiv kombinasjon for Lasse, sa Dimier, som selv var en topp slalåmkjører for noen år siden.

Rett i møte

- Lasse og jeg skal rett i møte med Atle Skårdal nå, for det er helt klart at Lasse må teste ut nytt utstyr i uken som kommer. Atle kommer til å bestemme om det skal foregå i Kitzbühel eller et annet sted, men nye tester er helt nødvendig, sa Dimier.

Han sa også at Dynastar fortsetter å jobbe med konstruksjonen på skiene til Kjus.

Problemet er at VM i St. Moritz nærmer seg med stormskritt. Det er svært liten tid til å få orden på de problemene Kjus sliter med. Selv prøver han å holde optimismen og motivasjonen ved like, men det er ikke til å komme fra at alle de svake resultatene er frustrerende og nedslående for ham.

- Jeg har ingen følelser eller tanker når jeg står på start. Det går bare tungt, sa Kjus etter rennet lørdag.

Håper

Yves Dimier håper det skal være mulig å få løst de problemene Kjus sliter med før VM, men tiden er i ferd med å renne ut. Nå må også Kjus'ern gjennom dager med testing av utstyret som oppladning til rennene i Kitzbühel, og det er ikke den beste oppladning til et av sesongens aller største renn.

For fire år siden gikk Kjus til topps i utforrennet i Wengen. Lørdag var han fire sekunder bak Bruno Kernen, som skaffet sveitserne en seier på hjemmebane. Det var så populært at Wengen eksploderte i en orgie av kubjeller og feststemte hjemmepaterioter.

Og mens sveitserne feiret seieren gikk Kjus rett i møte med Skårdal for å legge opp en plan for den kommende uken. Ingen kunne lørdag ettermiddag si noe om hva det blir til, men før Kjus skal teste noe som helst, skal han kjøre slalåmrennet i Wengen søndag. Det teller også med i kombinasjonen.

Norge har med ni løpere til start i slalåmen, der Hans Petter Buraas er den største norske favoritten.

(NTB)