Krisemøter om Champions League

Flere engelske medier melder at det nå pågår krisemøter mellom UEFA, Det engelske fotballforbundet (FA) og britiske myndigheter om avviklingen av Champions League-finalen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er BBC som melder at den britiske regjeringen nå kommer til å legge flere land på den såkalte «røde listen» fra og med neste onsdag.

Disse landene er Maldivene, Nepal og nettopp Tyrkia. Det gjør at fotballsupportere ikke kan reise til nasjonen for å følge lagene sine i finalen. Derfor er det nå krisemøter på gang rundt hvordan dette skal løses, melder BBC.

- Flere ringvirkninger

Den britiske samferdselsministeren, Grant Shapps, skal ifølge The Times ha gjort det tydelig at Storbritannia står klare til å ta over ansvaret for Champions League-finalen. Dermed kan det gå mot at finalen flyttes fra Istanbul, og til nasjonen både Manchester City og Chelsea kommer fra.

- Jeg er redd vi må sette Tyrkia på den røde listen, sa Shapps under en pressekonferanse fredag.

- Dette har flere ringvirkninger. Først og fremst, det mener at hva angår Champions League-finalen så oppfordrer vi fans til å ikke reise til Tyrkia, sier Shapps ifølge Sky News.

Videre kunne han fortelle at det engelske fotballforbundet (FA) nå er i diskusjoner med UEFA rundt en løsning for finalen.

HYSTERISK: Vi prater litt om Champions League-kampene 14. april og titter også innom en festlig video av Jürgen Klopp og Pep Guardiola. Video: Rødt Kort. Vis mer

- FA er i diskusjoner med UEFA rundt dette. Vi er veldig åpne for å arrangere finalen (i England, jour.anm), men dette er til slutt en avgjørelse UEFA må ta, forklarte Shapps, som også åpner for at en finale i England vil kunne ha supportere på tribunen.

- Selvsagt kan Storbritannia allerede vise til en suksessfull historikk hva angår å arrangere fotballkamper med supportere, så vi står klare til å gjøre dette. Vi står veldig klare til å gjøre det, men som sagt, dette er en avgjørelse UEFA må ta. Men da det er to engelske lag i finalen, så ser vi fram til å høre hva de sier.

Finalen skal i utgangspunktet spilles på Atatürk Stadion i Tyrkia 29. mai.

Første siden 2013

Dersom Champions League-finalen skulle flyttes til England, vil det være første gang siden finalen i 2013 at finalen spilles i nasjonen. Den gangen vant Bayern München over Borussia Dortmund på Wembley.

Vi må uansett ikke lenger tilbake enn til 2017 for å finne sist en finale ble spilt i Storbritannia. Den gangen var det Millenium Stadium i Cardiff som var vertskap for finalen mellom Real Madrid og Juventus.

Den gangen var det det hovedstadslaget fra Spania som eiksret seg seieren. Etter planen skal finalen i 2024 bli spilt på Wembley.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer