Maktkamp i norsk idrett:

Krisemøtet: Derfor fikk idrettens sterke mann ny tillit

Styret i Norges Idrettsforbund skjønte at det ble et feil signal å bytte generalsekretær.

IKKE SÅ TETT: Selv om de var enige i de fleste store sakene, sprakk til slutt samarbeidet mellom idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Inge Andersen. Nå blir det en utfordring for  begge å få til en forsoning til beste for den idrettsbevegelsen de ønsker. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE SÅ TETT: Selv om de var enige i de fleste store sakene, sprakk til slutt samarbeidet mellom idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Inge Andersen. Nå blir det en utfordring for  begge å få til en forsoning til beste for den idrettsbevegelsen de ønsker. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER et rekordlangt møte valgte et splittet styre i Norges Idrettsforbund i går å la mektige Inge Andersen blir sittende som generalsekretær. Det er et naturlig resultat av to ulike interne oppgjør med særdeles dårlig timing. Etter ett års sammenhengende eksternt press, har idretten lite å vinne på indre strid.

Hadde Andersen blitt presset ut av jobben under gårsdagens styremøte på grunn av hverdagslig uenighet med deler av en sliten stab, ville de eksterne kritikerne i kulturdepartementet i samspill med medienes mer eller mindre tilfeldige jakt hastet videre etter neste bytte:

  • Å bli kvitt også idrettspresident Tom Tvedt..

Da gjelder det for idrettens to mektigste menn å få til en forsoning, samtidig som misfornøyde ansatte må se forskjellen på en presset arbeidsplass med en tidvis for kontrollerende sjef og det å bli brukt som brikker i et politisk spill. For nå må idrettsbevegelsen mer enn noen gang forsvare retten til å bestemme over seg selv.

At deler av dagens idrettsstyre har tatt kulturminister Linda Helleland Hofstads parti i striden om hvem som skal kontrollere idrettsbevegelsen, er et skummelt tegn for Norges største demokratiske folkebevegelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer