Krisen fortsetter for Liverpool

Et tvilsomt baklengsmål og et brent straffespark fører til at problemene fortsetter for Liverpool.

0-1 mot Wimbledon på Selhurst Park i dag betyr at Liverpool har tapt åtte av sine 11 siste kamper. Verre tider har ikke Merseyside-klubben vært gjennom siden 1954. Laget ligger nede på 12. plass på tabellen, hele 11 poeng bak serieleder Aston Villa.

- Jeg har aldri vært borti så mye motgang. Jeg vet hva som venter hjemme i Liverpool, og det blir ikke artig å gå på butikken nå, sier Vegard Heggem til NTB.

Trøstet seg selv

Manager Gerard Houllier forsøkte så godt han kunne å avdramatisere situasjonen. Det trøster nok bare ham selv, og knapt nok det.

- Følelsene mine er blandet. Jeg er skuffet på vegne av spillerne, men samtidig er jeg stolt av dem. Vi spilte bra og skapte sjanser, spesielt i første omgang. Jeg mener vi var uheldige, og at vi burde vunnet kampen, sier Houllier.

For andre virket mannskapet hans humørløst og frustrert. Vegard Heggem kjøper heller ikke unnskyldningene til manageren sin.

Plumpt

- Det blir plumpt å skylde på uflaks. Vi spilte bra i første omgang, men de fikk en tidlig scoring etter pause, og da spredte usikkerheten seg i laget vårt. At vi misset på straffespark gjør det ekstra tungt, men det er vel noe som kjennetegner et lag i motgang. For tiden spiller jeg for to lag som sliter - Liverpool og landslaget. Jeg har aldri opplevd maken, sier Heggem.

Rennbyggen var en av få som tok initiativ, og han holdt på å få uttelling. Drøye kvarteret var spilt da Heggem fyrte løs. Skuddet traff en motspiller, og keeper Neil Sullivan fikk med nød og neppe slått til corner.

Etter 32 minutter var Heggem på farten igjen. Han mottok en crossball fra Stig Inge Bjørnebye og spilte fri Owen. Avslutningen fra den unge stjernespissen suste over mål. At Owen ikke hadde dagen viste han tydelig 13 minutter før slutt. Paul Ince ble lagt ned, men Owens løse markkryper fra straffemerket ble lett bytte for Sullivan.

Kjørt fast

Begge de to norske flankespillerne var mye involvert, men det hjalp lite så lenge resten av Liverpools midtbane var stillestående. Heggem forsøkte seg ofte på egen hånd, og kjørte seg fast. Bjørnebye endte som regel opp med lange baller, som ble lett bytte for Wimbledon-forsvaret, eller støttepasniger.

Wimbledon var minst like giftige, og allerede etter ti minutter reddet Jamie Carragher på streken etter at Robbie Earle hadde overlistet keeper David James. Tre minutter etter pause lot ikke Earle seg stoppe. Marcus Gayle traff ikke rent på et skuddforsøk, og ballen spratt til en umarkert Earle som scoret lett.

Bjørnebye innenfor

Liverpool-spillerne ropte på offside. Tv-bildene viste at Bjørnebye mest sannsynlig opphevet offiden. Houllier er ikke helt enig.

- Ballen gikk ikke direkte til Earle. Den traff en spiller, og da var Earle i offside, mener Houllier.

- Jeg så på linjemannen, og han holdt flagget nede, kommenterer matchvinneren. Heggem ville ikke ta stilling.

- Jeg oppfattet det som offside, men det kan nok stemme at en av våre var innenfor, sa Vegard Heggem. Mest opptatt av en lang busstur hjem til Liverpool med stemningen på bunn.

(NTB)

Laget: Liverpool

Kampfakta: 13. desember : Wimbledon - Liverpool

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 868522446


Varnish cache server