Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krisen fortsetter for tabelljumbo Viking

Gikk på nok et hjemmetap mot Aalesund 16. mai.

Viking-Aalesund 1-2. Viking-keeper Iven Austbø jublet for 1-0, men måtte til slutt se at Aalesund tok med seg alle poengene hjem fra Stavanger 16. mai.
Viking-Aalesund 1-2. Viking-keeper Iven Austbø jublet for 1-0, men måtte til slutt se at Aalesund tok med seg alle poengene hjem fra Stavanger 16. mai. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking-Aalesund 1-2 (1-1)

16. mai. Fotballens festdag. Likevel, det var lite som minnet som fest i Stavanger. Før kampen mot Aalesund lå Viking på en jumboplass i Eliteserien, med en luke på fire poeng opp til trygg plass.

Men det var ingenting som tydet på det i kampens åpningsminutter. Hjemmelaget gikk fryktløst til verks, og det var høyreback Claes Kronberg som fikk kampens første sjanse. Men skuddet hans gikk like til side for mål.

Forrige kamp ble de sendt hjem fra Sogndal som slakt etter et 0-4 tap, og kampen før det endte med 0-2 for Sandefjord hjemme i Stavanger. Om det ikke blir bedring snart, kan Viking spille i Obos-ligaen neste sesong, for første gang siden 1989.

Selvmål

Men det virket kanskje som om Aalesund-forsvarer Vebjørn Hoff gjerne ville ha tur til Stavanger neste år også, for på et Viking-frispark etter 11 minutter gikk han uhindret opp og stusset ballen inn i eget nett. Viking fortsatte trykket, og var farlig frempå ved flere anledninger den første halvtimen.

Seks av de syv siste kampene mellom lagene har endt med borteseier, og i fjor høst vant Aalesund 3-2 i Stavanger. Den gang var det Mostafa Abdellaoue som ble den store helten med to scoringer.

Abdellaoue har funnet formen også hittil i år, og med fem mål på åtte kamper befant han seg på andreplass på toppscorerlisten før dagens kamp, og jammen skulle han ikke fortsette 16. mai også.

Etter 28 minutter blir Aalesunds Adam Örn Arnason meid ned i feltet av Karol Mets, og Mostafa "Mos" Abdellaoue gjorde ingen feil fram straffemerket.

Etter dette gikk lufta fullstendig ut av Viking-ballongen, og det var Aalesund som hadde de største og farligste sjansene.

Gyasi stilnet Stavanger

Og tre minutter før full tid skulle Aalesund stilne Stavanger-publikumet nok en gang. Edwin Gyasi plukket opp ballen på hjørnet av 16-meter, tok med seg ballen innover i banen, og smalt ballen forbi en utspilt Iven Austbø i Viking-målet.

Viking hadde et par nesten-sjanser i sluttminuttene, men når dommer Ola Hobber Nilsen blåste av stod det 1-2 på resultattavlen. Viking-krisen fortsetter for fullt. Nå venter Stabæk borte mandag.