Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krisepraten som fikk Norge til å våkne fra marerittet

- Dårlig bakover.

TRENGTE EN PRAT: Målvaktstrener Mats Olsson sammen med keeperne Silje Solberg og Emily Stang Sando i pausa. Der fikk målvaktene beskjed om at de måtte opp et hakk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TRENGTE EN PRAT: Målvaktstrener Mats Olsson sammen med keeperne Silje Solberg og Emily Stang Sando i pausa. Der fikk målvaktene beskjed om at de måtte opp et hakk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Norge - Polen 26-24

DEBRECEN (Dagbladet): Norge slet og lå under med 11-15 til pause mot Polen før de våknet og storspilte.

Etter en skrekkelig første omgang der verken forsvar eller målvakt leverte - ble det avholdt et kort alvorsmøte mellom målvaktene Silje Solberg, Emily Stang Sando og keepertrener Mats Olsson.

- Ja, vi snakket om at det er for store rom i forsvar og at vi må jobbe med oss selv for å komme opp et hakk. Det var også noe trenerne skulle ta med resten av laget i pausa. Det var litt tamt av alle sammen, sier Silje Solberg til Dagbladet rett etter seieren mot Polen.

- Vanskelig Den norske keeperduoen sto med bare fire redninger til sammen før pause og et hardtskytende Polen banket inn det ene skuddet etter det andre.

SLET: Emily Stang Sando kaster seg etter ballen - uten hell. Foto: Bjørn Langsem
SLET: Emily Stang Sando kaster seg etter ballen - uten hell. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Keepertreneren (Olsson) var ikke sur, men synes det var for dårlig bakover og at vi hadde en vanskelig jobb, sier Solberg.

Og tydelig hjalp både pausepraten til Olsson og Thorir Hergeirsson for de norske jentene. Etter hvilen sto Solberg en solid kamp og endte til slutt med en redningsprosent på 39. Hun tok 11 av 28 skudd, ifølge kamprapporten.

- Feber Heidi Løke forteller til Dagbladet at landslagssjef Hergeirsson var alt annet enn fornøyd:

- Han spurte om det var vi som hadde feber, og ikke han, sier Løke til Dagbladet med et flir.

Nå ser Silje Solberg og resten av laget fram mot Ungarn onsdag.

- I annen omgang var det en drøm å stå bak der. Det var trygt, godt og gøy, sier Solberg.

Etter kveldens seier er Norge klare for semifinale i EM. Dette til tross for at det er igjen én kamp i hovedrunden mot Ungarn onsdag.