Krisestart

BERLIN (Dagbladet): TSV München 1860- Kaiserslautern 0- 4. - Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si annet at dette var reine katastrofen. Vi var like dårlige alle sammen, sier Vidar Riseth (29).

Riseth sukket oppgitt da han gikk av banen etter at «Løvene» hadde gått på en kjempesmell mot Kaiserslautern i Bundesligaåpningen hjemme på Münchens Olympiastadion.

På forhånd hadde trener Werner Lorant sverget på at hans lag skal vinne ligaen og Erik Mykland (30) har høytidelig lovt at han tar skjegget når det skjer.

Selv om vi neppe får oppleve en glattbarbert Myggen en gang i mai 2002, var han likevel den eneste på 1860-laget som forsøkte å få til noe etter at Jeff Strasser ga Kaiserslautern ledelsen i det 54. minutt.

Men lite hjalp det når resten av laget sviktet. Keeper Simon Jentzsch må ta ansvaret for to av baklengsmålene.

- Det er ingen krise, men her må det jobbes, sier Riseth.

I fjor gikk det på nøyaktig samme måte da 1860 München hadde Kaiserslautern på besøk - 0- 4 til gjestene.

Jan Derek innpå

Jobber gjør også Jan Derek Sørensen (29), for å spille seg til en plass på stjernespekkede Borussia Dortmund. Laget har handlet angrepsspillere for 300 millioner kroner foran den nye sesongen. I går fikk Derek fire minutter.

Den brasilianske landslagsspilleren Marcio Amoroso (26) er en av dem Derek må slåss med om en plass på laget. Amoroso fikk en knalldebut og ble hyllet av 66 000 elleville tilskuere på Westphalenstadion etter at han scoret Dortmunds begge mål i åpningskampen mot nyopprykkede FC Nürnberg. Amoroso kom fra italienske AC Parma rett før sesongstart.

Dortmund er en av de store favorittene til å vinne årets Bundesliga sammen med Bayern München, som i går gikk på et overraskende 0- 1 tap mot nyopprykkede Borussia Mönchen Gladbach.

Også i fjor trengte mannskapet til klubbpresident Franz Beckenbauer og trener Ottmar Hitzfeld tid for å komme i siget. Men til slutt ble det både ligagull og Champions League-triumf.

Hertha utfordrer

Utfordrerne er Hertha Berlin og FC Schalke 04, som skal i ilden henholdsvis i dag og tirsdag. Hertha møter St. Pauli i Hamburg og Schalke møter Hansa Rostock hjemme i Gelsenkirchen. Schalke ble cupmester og var ett sekund fra å vinne ligagullet sist sesong. Med seier i ligapokalcupen og med «Marcelinho» fra Brasil som tilvekst, har Kjetil Rekdals gamle klubb større ambisjoner enn noen gang.

KJEMPET FÅNYTTES:</B> Erik Mykland spilte en god kamp for 1860 München, men til liten nytte.