Kristens høytid

TJØLLING (Dagbladet): Kristen Viikmäe (23) har blitt voksen. Esteren har dunket inn fire mål på halvannen treningskamp, og knappe to uker før seriestart står han fram som Vålerengas største profil.

Ikke siden John Carew herjet på Bislett, har Vålerenga hatt en spiss som har vært verdt å skrive hjem om. De to målene Viikmäe dunket inn mot Godset i går bærer bud om lysere tider. Etter et vanskelig år med skader og lite trening, påstår Viikmäe at han aldri har vært bedre enn han er nå.

- Nei, i så god form som jeg er nå, har jeg aldri vært før. Jeg har trent hardt, og spilt mange kamper i vinter. Nå er jeg optimist foran sesongstarten, sier Viikmäe til Dagbladet.

Mye rom

I går måtte den estiske landslagsspissen starte på benken. Petter Belsvik startet på topp, med kapteinsbindet rundt armen. Men etter myntkastet gjorde Belsvik sitt beste for ikke å vises mer i kampen. Godset tok ledelsen 2- 0. Det var fortjent, men etter pause kom Viikmäe inn, og sammen med Tobias Grahn herjet han med et baktungt og tregt Godset-forsvar. Viikmäe dunket først inn 1- 2 fra kloss hold. Grahn utliknet etter flott og raskt overgangsspill, før Viikmäe nikket inn seiersmålet etter fint kombinasjonsspill på høyrekanten.

- Det er enkelt for meg når jeg får rom å springe i. I fjor i førstedivisjon måtte vi stange mot defensive lag hele sesongen. I år tror jeg VIF-spissene vil få mye større rom, fordi lagene vi spiller mot vil ønske å angripe mot oss. Det er jeg glad for, for det passer meg godt, gliser Viikmäe.

Stiv trener

VIF-trener Kjetil Rekdal er likevel usikker på om han vil bruke Viikmäe fra start i serieåpningen mot Bodø/Glimt.

- Det eneste som er sikkert, er at jeg kommer til å variere mye på laget fra kamp til kamp. Jeg tar ut dem som ser ut til å være i best form på trening mot slutten av uka. Om du scoret tre mål søndagen før, så er du ikke garantert startplass i neste kamp, sier Rekdal.

- Men de fleste topplagene, RBK, LSK og Viking, kjører beinhardt på en førsteellever. Er det ikke et svakhetstegn at du ikke har det?

- Nja, men det er greit å gjøre det hvis du har elleve som er klart mye bedre enn alle andre. Jeg mener jeg har mange jevngode spillere å velge mellom.

Rekdal sto sjøl over gårsdagens kamp. Årsak:

- Jeg er stokk stiv etter knallhard trening i påska. Jeg har aldri løpt så mye før en sesong som i år og heller aldri spilt så lite, smiler Rekdal lurt.

SITT LIVS FORM: Kristen Viikmäe smeller til og scorer sitt andre mål mot Strømsgodset. - Nei, i så god form som jeg er nå, har jeg aldri vært før, sier Viikmäe.
HERJET: Tobias Grahn herjet med et baktungt og tregt Godset-forsvar og scoret VIFs andre mål.