Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristian (30) rykket ned for åttende gang

Kristian Lundberg kan kanskje være Norges mest uheldige fotballspiller. Han har rykket ned åtte ganger som fotballspiller.

UHELDIG: Kristian Lundberg har ikke hatt flaksen på sin side når det gjelder opprykk og nedrykk. Foto: Privat
UHELDIG: Kristian Lundberg har ikke hatt flaksen på sin side når det gjelder opprykk og nedrykk. Foto: Privat Vis mer

Torsdag denne uka var en mørk dag for fotballklubben Dalen Idrettslag, som holder til i 7. divisjon her i Norge. De rykket nemlig ned til åttende divisjon etter å ha tapt 7-3 for Bjerke 2.

Og midt i dette nedrykket er det én mann som er kanskje den mest uheldige vi har i fotball-Norge. Kristian Lundberg (30), som kom til klubben denne sesongen, var med på å oppleve sitt åttende nedrykk. Han har nemlig rykket ned sju ganger med sin tidligere klubb Aurskog/Finstadbru.

På den andre siden har han aldri opplevd et opprykk.

Den begredelige statistikken delte Lundberg selv på Twitter for noen dager siden, og den har fått ganske stor oppmerksomhet her til lands. Blant annet fikk han støtte av TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i kommentarfeltet.

- Det var bare gøy med oppmerksomheten. Jeg vurderte egentlig å slette den, fordi jeg fikk ingen likes eller kommentarer, men så eksploderte det plutselig, sier Lundberg til Dagbladet.

Selv om han flirer når han snakker om nedrykksstatistikken, innrømmer han at det også kjennes tungt å rykke ned nok en gang.

- Det er ikke moro å rykke nedover i divisjonene. Det hadde vært gøy å oppleve et opprykk også. Jeg har hørt at det ikke er så galt. Jeg har vært veldig nære tidligere, sier Lundberg.

Ting har ikke gått Lundbergs vei så langt. Med Aurskog/Finstadbru rykket han ned i tur og orden fra 3. divisjon og helt ned til 8. divisjon. Alle disse nedrykkene har skjedd i løpet av tolv år som seniorspiller.

RINGREV: Kristian Lundeberg har spilt tolv år på seniornivå. Foto: Privat
RINGREV: Kristian Lundeberg har spilt tolv år på seniornivå. Foto: Privat Vis mer

- Det blir ikke lettere med åra. Jeg la egentlig opp før denne sesongen, men jeg bestemte meg for å ta en sesong til. Jeg ser lyst på opprykk nå, i hvert fall hvis vi beholder de fleste spillerne i laget, sier 30-åringen.

- Hvordan er motivasjonen inn mot neste sesong?

- Akkurat nå er den ikke veldig høy. Det er gjerne slik hver sesong, og så får man overtenning når en ny sesong nærmer seg, forteller han.

Men denne sesongen kan han kanskje ha noe større optimisme. De spiller på nest laveste nivå i ligasystemet i Norge, og kanskje kan han og Dalen ha noe å bidra med her.

- De som rykker ned pleier gjerne å rykke opp igjen, men det har bare ikke klaffet for meg ennå, sier Lundberg.

Heldigvis får han en ny sjanse til å rykke opp om noen måneder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling