Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristian Brenden vant NM stor bakke

MELDAL (NTB): Kristian Brenden fra Tormod vant dagens NM-hopprenn i Kløvsteinbakken med poengsummen 267,4.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brenden satte bakkerekord i første omgang med 120 meter. I andre omgang strakk han seg til 111,5 meter.

Lørenskog-gutten Jon Petter Sandaker tok andreplassen med 262,1 poeng. Henning Stensrud fra Hurdal knep bronsemedaljen med poengsummen 253,3.

Landslagssjef Trond Jøran Pedersen fikk en bekreftelse på at han har valgt de rette hopperne i Kløvstein i dag.

Brenden la grunnlaget for sin første NM-tittel i stor bakke i det første hoppet. Vinstra-hopperen strakk seg til 120 meter og slettet kombinertmesteren Bjarte Engen Viks ferske bakkerekord. Et hopp av internasjonal toppklasse.

- Farten var bra, men det var et kjempegodt skihopp uansett. Jeg traff perfekt. Det andre hoppet var ikke fullt så bra, men det går greit nå, sier Brenden.

For øyeblikket er Brenden den hopperen landslagssjefen setter størst lit til. Sammen med Henning Stensrud har han hatt en evne til å få ut potensialet sitt i konkurranser, i motsetning til flere av de andre hopperne.

Mentalt flink

- Kristian er mentalt veldig flink. Når han får den rette følelsen, hopper han veldig godt på ski. Det første hoppet ville trolig gitt en plassering i nærheten av pallen i et internasjonalt renn, sier Pedersen.

Selv er Brenden nøktern i forhold til OL.

- Det går ikke an å være sikker på å beholde formen, men jeg må jobbe med det samme som jeg har gjort hele tiden, sier han.

Årets komet, Jon Petter Sandaker, var toer etter 1. omgang og forsvarte den plassen. Henning Stensrud beholdt sin 3. plass, mens Roar Ljøkelsøy og Lasse Ottesen fulgte deretter. Av OL-deltakerne var det bare Espen Bredesen som skuffet, med sin 17. plass.

Medaljekandidat

- Vi har fem hoppere på internasjonalt nivå. Henning mangler bare små justeringer på å være en medaljekandidat. Jon Petter er i fin form og utvikling, og han har store muligheter i storbakken. Lasse er best på trening men får det ikke ut i renn, mens Roar alltid har vært god i Japan, sier Pedersen.

Til tross for at de internasjonale resultatene stort sett har vært svake denne sesongen, har ikke hoppsjefen mistet troen. Han sikter mot medalje i OL.

Angrepsposisjon

- Fremdeles er det variasjon i det hopperne foretar seg, men formen er oppadgående. Vi er i angrepsposisjon, og medalje er målet.

I normalbakken peker Ottesen og Brenden seg ut som deltakere på det norske OL-laget. I den store bakken er det vidåpent.

- Foruten Lasse og Kristian er løperne mer flyvere av type. Uttaket blir et positivt problem, og lagene blir neppe klare før siste trening er unnagjort foran hver konkurranse, sier Trond Jøran Pedersen.

Mandag reiser OL-hopperne til Japan. Først er det verdenscup i Sapporo, før turen går videre til lekene i Nagano.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!