Kristian Brenden

22-årige Kristian fra Gudbrandsdalen er en pussig fyr. Han liker ikke å trene for hardt, og lander gjerne på kulen etter å ha satt bakkerekord like før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vinstra-gutten slo igjennom internasjonal med full kraft for to sesongen siden. Han vant verdenscuprennet på Lillehammer, og var lenge med i kampen om totalseieren.

Dagbladet skrev dette om Brenden: «Han er det største som har skjedd Gudbrandsdalen siden G35».

Også i fjorårsesongen tok den uvanlig høye hopperen en verdenscupseier. Denne gangen i polske Zakopane.

Kristians problem er stabiliteten - ikke talentet. Som for en drøy uke siden da han ledet etter første omgang i v-cuprennet i Harrachov. I finalen sprakk han totalt og slo av nesten 40 meter.

Heldigvis er Kristian så uberegnelig at det også kan falle gunstig ut. Ofte sliter han på trening, men får til makshopp i konkurranse.

Trener Hroar Stjernen tror stabiliteten hadde kommet med mer trening. Men Kristian får lov å gjøre som han vil. Det innebærer blant annet at han av og til spenner på seg vinger og flyter ut fra fjellene i en hangglider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer