KLAR FOR DRAMMEN: For andre gang i karrieren er Kjelling klar for Drammen HK. Her med daglig leder i klubben, Frode Scheie og trener Rene Haman-Boeritz. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLAR FOR DRAMMEN: For andre gang i karrieren er Kjelling klar for Drammen HK. Her med daglig leder i klubben, Frode Scheie og trener Rene Haman-Boeritz. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Kristian Kjelling tilbake i Drammen: - Ikke her for å trappe ned

Vil kjempe om gull.

(Dagbladet:) 34-åringen fra Oslo vender tilbake til Drammen HK, klubben han forlot da han tok steget ut i Europa i 2001.

Kristian Kjelling startet karrieren sin i Kjelsås IL, før han gikk til Vestli IL for å spille i eliteserien i 1997. Året etter ble han hentet av Drammen.

Som en av tidenes yngste profesjonelle håndballspiller gikk han til Ademar León i Spania. Etter det har han vært  Portland San Antonio (Spania) og Aab Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg i Danmark.

Nå skal han igjen være klar for Drammen, og skriver under på en treårskontrakt i dag.

- Kristian er en av de beste jeg har møtt i min tid. Det blir godt for oss og norsk håndball med profiler som Kristian i ligaen, sier treneren Renè Hamann-Boeriths på pressekonferansen.

Knær som en 20-åring Kjelling har en betennelse i en sene om dagen, men tar det stille og rolig foreløpig.

- Jeg har fått scannet mine knær, og de ser ut som en 20-årings og skuddvåpenet (skulderen/armen) er i god form, ler Kjelling.

Han er klar på at han ikke kommer hjem for å trappe ned, selv om han ikke er spilleklar før til sesongstart.

- Jeg vil spille om gull, og samler ikke på sølvmedaljer. Spania var fett, Danmark var fett, og nå blir Norge fett.

Familien viktig Det er flere grunner til at Kjelling er tilbake i Norge, blant annet på grunn av familien.

- Vi er ferdige med å flytte rundt nå. Jeg drar også hjem fordi jeg har lyst på gull i Norge (har ingen gullmedaljer her, journ. anm.), sier Kjelling til TV2 etter pressekonferansen.

Han ønsker et gull svært høyt.

- Jeg skal bidra til det gullet, jeg skal ikke ta det alene. Nå skal det bygges et godt lag over tid, og jeg vil bidra med mine kompetanser og være en leder på banen. Nå skal vi gjøre DHK til et topplag.

I dialog med flere spillere Daglig leder i DHK, den tidligere topphåndballspilleren Frode Scheie, sier til TV2 at det vil komme flere spennende spillere til klubben fremover.

På spørsmål om Håvard Tvedten og Frank Løke kan være aktuelle for klubben, vil ikke Scheie svare på.

- Media er veldig flinke til å spekulere, svarer Scheie.

- Da kan jo du nå avkrefte eller bekrefte spekulasjonene, svarer TV2s reporter.

- Både og, ler Scheie.