Kristiansen advarte Johaug før oppvarming

- Da ble jeg litt overrasket, sier Ingrid Kristiansen om Therese Johaugs planer for oppvarmingen.

SNAKKET MYE SAMMEN: Ingrid Kristiansen og Therese Johaug snakket sammen både før og etter løpet. Foto: Bjørn Langsem
SNAKKET MYE SAMMEN: Ingrid Kristiansen og Therese Johaug snakket sammen både før og etter løpet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug (31) imponerte mange på Bislett da hun i ensom majestet løp i mål på tiden 31.40,69 på 10 000 meter - en forbedring av hennes personlig rekord med hele 40 sekunder.

Tiden er også årsbeste i verden, men det har sin naturlige forklaring forteller friidrettslegenden Ingrid Kristiansen (64), som selv var på Bislett torsdag kveld.

- Jeg hadde forventet hun skulle springe 15 sekunder saktere enn hun gjorde. Å løpe 10 000 meter - da kommer du langt med kondis, sier Kristiansen til Dagbladet og fortsetter:

- Men det er ingen andre i verden som har løpt 10 000 meter i år, det må vi ikke glemme. Det er ingen som har fått lov til å løpe, så det er nok å legge lista litt for høyt for henne, det å snakke om at det er verdens beste tid i år. Men likevel var det et flott løp.

Advarsel

Johaug fikk god hjelp til å holde en jevn fart med dette mye omtalte laserlyset, såkalt «wavelight». Men før start holdt hun på å gjøre noe som Kristiansen absolutt ikke ville anbefalt noen å gjøre.

- Hun er en uerfaren baneløper. Hun hadde tenkt å varme opp inne på tartandekket, og jeg sa: «Du må få med deg Pål Gunnar (Mikkelsplass som er Johaugs trener, journ.anm.) og varme opp ute. Hvis du varmer opp på det dekket, er du gåen før det begynner», sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer