GOD KAMP: Per Morten Kristiansen holdt buret rent mot RBK. Dermed gikk begge lagene målløse av banen i solskinnet. Foto: Jarl Robert Christensen / DIGITALSPORT.
GOD KAMP: Per Morten Kristiansen holdt buret rent mot RBK. Dermed gikk begge lagene målløse av banen i solskinnet. Foto: Jarl Robert Christensen / DIGITALSPORT.Vis mer

Kristiansen holdt RBK unna

Berget Haugesund igjen.

||| (Dagbladet:) FK Haugesund - Rosenborg 0-0.

Per Morten Kristiansen berget egenhendig poeng for Haugesund mot Brann tidligere i sesongen.

Mot RBK gjorde keeperkapteinen det samme.

30-åringen sto i veien for det som kom av avslutninger fra trønderne, og sørget dermed for at Haugesund fortsatt er ubeseiret hjemme denne sesongen.

Moldskred tilbake
Morten Moldskred var friskmeldt fra skade, og startet på topp med Rade Prica.

70 spilleminutter senere var begge byttet ut, sistnevnte med skade, førstnevnte like etter å ha misset kampens store sjanse på Haugesund Stadion.

Moldskred lurte seg inn bak FKH-forsvarer Are Tronseth, og kom alene mot Per Morten Kristiansen.

RBK-spissen skjøt, men Kristiansen reddet fint.

Kvarteret tidligere stjal den tidligere Tromsø-spissen ballen fra Haugesund-back Joakim Våge Nilsen.

Spissen satte fart mot mål, og skjøt, men igjen var Kristiansen i veien. Dermed fortsetter jakten på spissens første scoring for RBK.

Snytt for straffe?
Hjemmelaget var best store deler av førsteomgang, og styrte kampen første halvtimen. Jostein Grindhaugs mannskap kjempet for hver ball, jobbet disiplinert defensivt og fremsto som solide foran egne tilskuere.

79 minutter var spilt da hjemmelaget mente seg snytt for straffe.

TV-bildene viser at Vadim Demidov kanskje var i overkant aktiv med hendene i ryggen på Tomas Sørum.

- Jeg har ikke sett bildene, men jeg legger meg jo ikke ned med vilje. Det skjer noe der, men om det er nok til straffe vet jeg ikke, sier Haugesund-spissen til TV 2.

Prica misset
Trønderne kunne tatt ledelsen allerede etter fem minutter.

RBK-toppscorer Rade Prica i enden av et Dorsin-innlegg, men headingen fra svensken ble reddet av Per Morten Kristiansen.

Ti minutter senere dro Markus Henriksen seg fri på høyre, og slo flatt inn langs 5-meteren. Ingen RBK-spillere fikk foten på den.

RBK er fortsatt ubeseiret denne sesongen, men poengdelingen mot Haugesund betyr at Erik Hamréns menn sakker litt akterut i toppen av Tippeligaen.

Trønderne er nå fem poeng bak ledende Tromsø.

Hamrén vedgikk at laget hans ikke skapte all verden mot nyopprykkede Haugesund.

- Vi har to store sjanser, men det gjelder å sette dem for man får ikke så mange. Det er vanskelig for begge lag, sier svensken til TV 2.

Gresset i Haugesund var langt fra tilfredsstillende, men RBK-treneren er fornøyd, spilleforholdene tatt i betraktning.

- Vi tok ikke noe hensyn, vi prøvde å spille vår fotball. Med tanke på forutsetningene så får vi være fornøyd. Vi hadde to store sjanser. Rade (Prica) på hodet i første omgang, og Morten (Moldskred) mot slutten før han ble byttet ut, sier han.

MÅLLØS: Morten Moldskred var tilbake i RBK-startoppstillingen. Spissen gikk av banen målløs. Foto: Jan Kåre Ness / SCANPIX.
MÅLLØS: Morten Moldskred var tilbake i RBK-startoppstillingen. Spissen gikk av banen målløs. Foto: Jan Kåre Ness / SCANPIX. Vis mer