Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg 08 - Vålerenga 2-0.

Kristiansen om dramatikken: - Det kom steiner flyvende

Kanskje er det steinkastinga mot Sarpsborgs keeper som vi bli snakket om i ettertid, men én ting er sikkert: Sarpsborg har for alvor meldt seg på i medaljekampen.

SUPERTREFF: Sarpsborg 08s Anders Trondsen tegnet seg på scoringslista med et herlig langskudd mot Vålerenga i dag. Vertene vant oppgjøret og er nå helt oppe i ryggen på serielder Rosenborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SUPERTREFF: Sarpsborg 08s Anders Trondsen tegnet seg på scoringslista med et herlig langskudd mot Vålerenga i dag. Vertene vant oppgjøret og er nå helt oppe i ryggen på serielder Rosenborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sarpsborg 08 - Vålerenga 2-0

SARPSBORG (Dagbladet):Dette oppgjøret var på papiret et real godbit i 10. serierunde, med to lag som både liker å styre kamper og gå rett i angrep - og to lag som ikke minst har dokumentert form med tre strake kamper hver uten tap.

Og forhåndsanalysen slo til fra start; kampen var bare fire minutter gammel da et aggressivt hjemmelag holdt trøkket oppe etter en corner, og fikk til slutt betalt da Jonas Lindberg fant Sigurd Rosted inne i feltet. Midtstopper Rosted brukte vrista og styrte ballen langs bakken og forbi en forfjamset Vålerenga-keeper Marcus Sandberg.

Full fart framover

Det var ettertraktede Rosteds tredje scoring for sesongen, og Sarpsborg 08s fjerde scoring i løpet av det første kvarteret denne sesongen - tall som viser at trener Geir Bakkes filosofi dreier seg om full fart fra start.

Fire poeng skilte lagene før start, med Sarpsborg på fjerdeplass, Vålerenga på sjuende - og spesielt vertene fra Østfold har imponert stort i perioder.

Den neste halvtimen handlet om to lag som forsøkte å skape noe, men hvor begge ble effektivt låst fast. Moa - som var tilbake fra start for Vålerenga for første gang siden kampen mot Sandefjord i tredje serierunde - ropte både uberettiget og for døve ører da han ropte på straffe for hands på Andreas Albech etter en duell mellom de to 22 minutter ut i kampen.

STOPPET KAMPEN: Dommer Kristoffer Hagenes diskuterer med en kampdelegat og fjerdedommer Per Erik Haugen etter at det skal ha blitt kastet en stein på Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen like etter at hjemmelaget gikk opp i 2-0. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
STOPPET KAMPEN: Dommer Kristoffer Hagenes diskuterer med en kampdelegat og fjerdedommer Per Erik Haugen etter at det skal ha blitt kastet en stein på Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen like etter at hjemmelaget gikk opp i 2-0. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Og var det en episode dommer Kristoffer Hage nes definitivt kunne vært tøffere i, så var det snarere da hjemmelagets kaptein Joachim Thomassen kom flyvende med strake bein for å felle Vålerengas Robert Lundstrøm som var på full fart framover langs kanten. Thomassen traff riktignok ikke, og Lundstrøm skal være glad han hoppet over taklingen - ellers kunne det fort blitt en stygg skade.

At Thomassen sikkert var full av adrenalin etter at nettopp Lundstrøm felte han rett før er ikke formildende for en slik hasardiøs takling.

Drømmetreff

Allsidige Anders Trondsen har fått mye ros på Sarpsborg-midtbanen i år, og igjen viste 22-åringen hva han er i stand til å gjøre:

Fra rundt 25 meter hamret han vertene opp i 2-0-ledelse med en venstreslegga. Ballen fikk en herlig bue og Vålerengas sisteskanse måtte erkjenne at han var overlistet igjen.

0-2 var naturligvis tungt å svelge for både Vålerengas og klubbens tilreisende supportere. For enkelte ble det tydeligvis for mye å takle, for like etter ble Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen truffet av en stein.

Sisteskansen så ut til å komme greit fra hendelsen, men dommer Kristoffer Hagenes stoppet kampen i flere minutter og politiet skal også ha blitt koblet inn. Steinkasting og fotball har lite med hverandre å gjøre.

TRUFFET AV STEIN: Sarpsborg 08s keeper Anders Kristiansen ble truffet av en stein like etter at hjemmelaget gikk opp i 2-0-ledelse mot Vålerenga i dag. Det så ut til å gå bra med sisteskansen, som fullførte kampen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TRUFFET AV STEIN: Sarpsborg 08s keeper Anders Kristiansen ble truffet av en stein like etter at hjemmelaget gikk opp i 2-0-ledelse mot Vålerenga i dag. Det så ut til å gå bra med sisteskansen, som fullførte kampen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Steinkastingen la en demper på fotballfesten, og i pausa ga flere spillere klart uttrykk for sin misnøye med episoden - som vel må få et etterspill.

- Følte jeg måtte si fra

Etter kampen var det en sjokkert keeper som møtte pressen og fortalte om hendelsen.

- Det kom steiner flyvende. Den ene av litt størrelse. I det jeg er ferdig med å drikke blir jeg truffet. Den største traff meg ved siden av kneet, sier Kristiansen til Dagbladet.

BLODIG: Steinen traff Anders Kristiansen godt. Heldigvis gikk det bra. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet
BLODIG: Steinen traff Anders Kristiansen godt. Heldigvis gikk det bra. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet Vis mer

Han forteller at han gjort slik han «alltid» gjør: Bøyde seg ned for å ta litt drikke, fordi han skal fokusere på det som skjer videre etter målet lagkameraten sørget for å sette. Kristiansen sier at det ikke gjorde veldig vondt, men at det er prinsippet i saken.

- Jeg tåler alt verbalt. De kan slenge så mye dritt de vil, men om jeg risikerer få steiner på meg, så er det litt kjipt. Jeg kan jo risikere å få det i hodet også.

- Da følte jeg at jeg måtte si fra.

Herlig kjemi

Vålerenga var nødt til å løfte seg etter hvilen og risikere mer for å komme inn i kampen igjen, men Sarpsborg 08 virket hvassere de gangene de var i nærheten av motstanders mål.

FORNØYD: Sarpsborg-trener Geir Bakke smiler fornøyd under kampen mot Vålerenga. Med tre nye poeng er sarpingene for fullt med i medalkekampen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
FORNØYD: Sarpsborg-trener Geir Bakke smiler fornøyd under kampen mot Vålerenga. Med tre nye poeng er sarpingene for fullt med i medalkekampen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Danske Patrick Mortensen har levert fem scoringer for Sarpsborg 08 de ni første rundene, og snaue timen ut i kampen mot Vålerenga, så var kombinasjonen Jonas Lindberg til Mortensen å gi uttelling igjen: Lindberg slo inn i feltet, hvor Patrick Mortensen nikket ballen i bakken og opp i tverrliggeren.

De to gutta på topp har utviklet en herlig kjemi, og et øyeblikks magi dem i mellom var nære å avgjære oppgjøret.

I stedet kunne Ghayas Zahid skapt ny spenning da han like etter fintet seg fri på hjørnet av 16-meteren og traff stolpen da han forsøkte å skru ballen inn i lengste hjørne.

Kampen ebbet ut med 2-0 til Sarpsborg 08, som med tre nye poeng for alvor har meldt seg på i medaljekampen igjen. Med 20 poeng ligger de likt med andreplasserte Brann på poeng - bare ett poeng bak serieleder Rosenborg.

For Vålerenga ble det en ny virkelighetssjekk etter Oslo-lagets gode periode nylig.