HOLDT UNNA: Kristiansund tok ledelsen etter bare 14 minutter og klarte å holde unna Stabæks press for utlikning. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
HOLDT UNNA: Kristiansund tok ledelsen etter bare 14 minutter og klarte å holde unna Stabæks press for utlikning. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpixVis mer

Kristiansund slo Stabæk

Kristiansund har funnet formen - tok nok en viktig hjemmeseier

Kan berge plassen.

  • Kristiansund - Stabæk 0-1 (0-1)

Torgil Gjertsens scoring etter et snaut kvarter var nok for Kristiansund. Opprykkslaget tok en svært viktig 1-0-seier over Stabæk søndag.

Med trepoengeren klatret KBK opp til ellevteplassen på tabellen i Eliteserien. Klubben har funnet litt stimen og øyner fornyet kontrakt på øverste nivå. Det var det få som hadde spådd før sesongen.

Gjertsens mål etter 14 minutter kom litt mot spillets gang. På en berøring scoret 25-åringen på en perfekt pasning fra Benjamin Stokke.

Strafferedning

Det var ikke bare i Gjertsen at Kristiansund hadde en matchvinner. Bare tre minutter etter ledermålet reddet Sean McDermott straffeforsøket til Stabæk-stjernen Ohi Omoijuanfo. Toppscoreren skjøt lavt og midt i mål

McDermott måtte gi en retur, men Omoijuanfo rakk ikke å få en fot på ballen. Dommer Sigurd Kringstad dømte straffe etter at Christoffer Aasbak felte Hugo Vetlesen.

Stabæk styrte det meste av spillet i Kristiansund, men som så ofte før slet bærumslaget med å sette sjansene sine. Det har vært en utfordring for Stabæk den siste tiden.

I annen omgang handlet det meste om gjestene. Stabæk dominerte stort, men fant aldri veien til nettmaskene.

Funnet formen

Kristiansund er ubeseiret på sine tre siste seriekamper, der to av dem har endt med seier. Det kommer meget godt med i kampen om å unngå nedrykk.

Stabæk har spilt ujevnt og har alt av helt i medaljekampen. Laget har kun én seier på sine sju siste kamper.

Førstkommende lørdag reiser KBK til Bergen for å møte formsterke Brann. Dagen etter tar Stabæk imot Vålerenga på Nadderud.

(NTB)