SISTE SJANSE: Kristin Størmer Steira drømmer om å krone en lang karriere i langrennssporet med en individuell OL-medalje på tremila lørdag. .Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SISTE SJANSE: Kristin Størmer Steira drømmer om å krone en lang karriere i langrennssporet med en individuell OL-medalje på tremila lørdag. .Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Kristin drømmer om en siste OL-opptur

- Jeg er en outsider nå.

SOTSJI (Dagbladet): Kristin Størmer Steira har aldri tatt en individuell medalje i et OL, men hun har nok av fjerdeplasser fra de to foregående OL-ene.

I Torino i 2006 ble hun nummer fire på tre distanser, og i Vancouver ble hun slått på målstreken av Justyna Kowalczyk på 15-kilometeren med skibytte.

Og ja, Kowalczyk tok bronsen.

Bekymra etter 23. plass
I VM har Steira riktignok både individuelle sølv- og bronsemedaljer fra mesterskapene i 2005, 07 og 09, men det er altså den individuelle OL-medaljen som mangler for veteranen.

Steiras siste sjanse på det blir på tremila lørdag, en distanse og løype som normalt skal passe henne veldig bra. Likevel bekymrer 23. plassen fra 15-kilomteren for to uker siden.

- Jeg er jo litt spent etter det som skjedde på duatlonet hvor jeg ikke hadde dagen i det hele tatt. Nå føler jeg at jeg har fått et par uker med bra trening som jeg har sluppet opp de siste dagene, sier Steira til Dagbladet.

En outsider
Og så har hun funnet motivasjon gjennom å følge lagvenninnenes suksess fra hotellrommet i deltakerlandsbyen.

- Jeg har kost meg, og ikke minst sett på de andre jentene gjøre det bra, men nå er jeg sugen og gleder meg veldig til å gå, sier hun.

Under NM på Lillehammer slo hun til med et knall-løp på 15-kilometeren i de harde løypene der. Da måtte hun bevise for å få lov til å gå åpningsdistansen i OL.

Nå er hun litt i samme situasjon, hun får bare denne sjansen i OL, og tviholder på medaljehåpet i det som blir hennes siste OL-konkurranse.

- Jeg tror vel sånn realistisk i forhold til hvordan jeg føler meg, er jeg nok en outsider. Men jeg håper jeg skal kunne være med å kjempe helt inn, sier Steira til Dagbladet.