Kristin leker for å bli best

Kristin Størmer Steira har fått sponsorkontrakt med konsulentfirmaet «Bli Best». Ingenting kunne passet bedre.

UTFORDRER SEG SELV: Kristin Størmer Steira svever 30 meter over Numedalslågen i treningsarbeidet fram mot OL i Vancouver. Skistjerna elsker å ta utfordringer.Foto: Tormod Brenna
UTFORDRER SEG SELV: Kristin Størmer Steira svever 30 meter over Numedalslågen i treningsarbeidet fram mot OL i Vancouver. Skistjerna elsker å ta utfordringer.Foto: Tormod BrennaVis mer

SVARSTAD (Dagbladet): Kristin er veldig glad over å ha en personlig sponsor. Langt fra alle landslagsløperne har det i disse finanskrisetider.

– Økonomisk er det viktig for meg. Det er vanskelige tider på sponsormarkedet. Og når jeg først skulle få en sponsor, er det selvsagt ekstra fint at det er et firma som arbeider med utvikling av personer og organisasjoner. Det interesserer meg. De legger veldig stor vekt på prosessen, og at en skal ha det morsomt mens man jobber mot et mål.

– Dessuten er jo navnet ganske passende da. Målet mitt er jo akkurat det – bli best.

Høyt og lavt
Forrige uke var Kristin med på Bli Best’s camp ved Svarstad ved Numedalslågen. Hun fisket etter laks i 30 graders varme, men måtte nøye seg med en nysgjerrig mort mindre enn sluken hun brukte.

–  Litt for varmt for fisk i dag. Synd, jeg elsker å fiske. Jeg vokste jo opp med det hjemme i Tana, sier Kristin, som har en lakserekord på seks kilo.

I stedet ble det bading i Lågen, og en svevetur i vaier 30 meter over den samme elva i opplevelsesanlegget Høyt og Lavt.

– Det var helt rått å henge i den vaieren. Jeg er ikke akkurat noen elsker av store høyder, og sommerfuglene kilte godt.

– Men det er jo dette det handler om, å ta utfordringer, tørre å hoppe i det, sa Kristin før hun hoppet ut fra plattformen ti meter over bakken og svevde over Numedalslågen.

Løper friidretts-NM
– Det er viktig å leke litt også. Alt behøver ikke være så veldig alvorlig hele tida. Og det er utfordrende å hive seg ut i ting du kanskje ikke har så veldig lyst til, sier Kristin mens hun beveger seg fra tretopp til tretopp via vaiere og taustiger.

– Alvor blir det nok av seinere, Ikke minst når OL nærmer seg i februar. Etter flere sølvmedaljer, har Kristin fryktelig lyst til å bli aller best.

Som et av mange steg på veien skal hun løpe 5000-meteren under friidretts-NM på Lillehammer i slutten av juli. Trolig blir det et forsøk på å forsvare gullet fra terreng-NM seinere i høst også.

– Det er gøy å gjøre litt annerledes ting. Alvor er det nok av likevel. Og jeg er avhengig av å ha det moro. Den dagen jeg ikke har det morsomt med idretten lenger, slutter jeg, sier Kristin.

Etter latterkulene under friluftsdagen i Svarstad å dømme, er det er god stund til det skjer.

SIKTER MOT TOPPEN: Kristin er ikke glad i store høyder, men her er hun på vei til en plattform hvor hun skal kaste seg ut i vaier over Numedalslågen.Foto: Tormod Brenna
SIKTER MOT TOPPEN: Kristin er ikke glad i store høyder, men her er hun på vei til en plattform hvor hun skal kaste seg ut i vaier over Numedalslågen.Foto: Tormod Brenna Vis mer