Kristin Lie satte norsk Ironman-rekord

Bare fem minutter bak beste norske mann.

BLODSLIT: Ironman består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42.195 meter løping. Norske Kristin Lie sikret seg en sterk 6. plass. Foto:  AFP PHOTO / ARNE DEDERT  GERMANY OUT
BLODSLIT: Ironman består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42.195 meter løping. Norske Kristin Lie sikret seg en sterk 6. plass. Foto: AFP PHOTO / ARNE DEDERT GERMANY OUTVis mer

||| Kristin Lie løp inn til en flott sjetteplass i Ironman-konkurransen i tyske Roth søndag på den beste tiden oppnådd av en norsk kvinne noensinne.

Lie som kommer fra Steinkjer, men bor i Oslo, er 31 år gammel. Hun startet idrettskarrieren sin som langdistanseløper og har tidligere vært norsk mester i maraton, men nå er det de tøffeste og hardeste triathlonkonkurransene hun satser på.

Hun fullførte 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42.195 meter løping på 9.41.50 timer i Roth. Det holdt til sjetteplass, og ingen norsk kvinne har klart å gjennomføre Ironman på bedre tid noen gang.

Engelske Chrissie Wellington vant i Tyskland med fantastiske 8.19.13. Den tiden ville holdt til en plass blant de ti beste i klassen for menn. Rebekah Keat fra Australia klarte annenplassen med 8.52.10, mens tsjekkiske Tereza Macel ble nummer tre med 9.09.29.

Årets norske bestenotering for menn er det Arild Tveiten som har med 9.37 timer. Det forteller at Kristin Lie virkelig sto for en sterk prestasjon søndag.

(NTB)