Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristina Smigun mistenkt for å ha dopet seg under Torino-OL

Tok gull foran Bjørgen og Gjermundshaug Pedersen.

 10 KM:  Slik så pallen ut etter 10 km klassisk i Torino-OL i 2006. Kristina Smigun tok gull, Marit Bjørgen ( t.v.) tok sølv og Hilde Gjermundshaug Pedersen tok bronse. Nå er estlenderen mistenkt for å ha dopet seg. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
10 KM: Slik så pallen ut etter 10 km klassisk i Torino-OL i 2006. Kristina Smigun tok gull, Marit Bjørgen ( t.v.) tok sølv og Hilde Gjermundshaug Pedersen tok bronse. Nå er estlenderen mistenkt for å ha dopet seg. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den estiske langrennsløperen Kristina Smigun-Vähi blir etterforsket for doping under Torino-OL i 2006.

Der tok hun gullet på 10 km klassisk foran Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen - med Kristin Størmen Steira på fjerdeplass.

Det er den olympiske komiteen i Estland som melder at den nå pensjonerte langrennsløperen er mistenkt, melder AP. Komiteen skal ha blitt informert om dette i et brev fra IOC i desember.

Smigun-Vähi tok også gull på 15 km skiathlon. Størmer Steira havnet også på den distansen på fjerdeplass.

Grunnen til funnet skal være at testene fra 2006 er blitt re-testet, og ifølge russiske medier viser de at Smigun-Vähi ikke besto.

I en uttalelse fredag bekrefter estlenderen at det er hennnes prøve, og at hun er under mistanke. Men hun avviser at hun har brukt ulovlige stoffer.

- Alle prøvene ble analysert på grundig måte for åtte år siden. Og alle bekreftet én ting: Jeg har aldri brukt ulovlige midler, sier Smigun-Vähti, som er tydelig oppgitt.

IOC sier i en pressemelding at de ikke vil offentliggjøre resultatene av re-testingen før etter at Sotsji-OL er over, skriver AP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!