Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristine Stavaas Skistad (19) overrasket alle på Beitostølen:

Kristine sjokkerte eliten på Beitostølen: - Det blir tydeligvis en bra sesong

Drømmer om VM-plass.

PÅ PALLEN: Kristine Stavaas Skistad ble nummer to i sprintåpningen på Beitostølen lørdag. Nå håper hun på VM-plass i februar. Foto: Vegard Vivestad Grøtt / Bildbyrån
PÅ PALLEN: Kristine Stavaas Skistad ble nummer to i sprintåpningen på Beitostølen lørdag. Nå håper hun på VM-plass i februar. Foto: Vegard Vivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): At Maiken Caspersen Falla vant sprinten på Beitostølen i sesongåpningen, var som forventet. Falla har vært Norges eneste stabilt gode sprinter de to siste sesongene, og vant som hun ville i dag.

Men i prologen fikk hun juling av junioren Kristine Stavaas Skistad fra Konnerud.

19-åringen parkerte samtlige landslagsløpere, og fikk bestetida i prologen. I finalen imponerte hun med å avansere fra fjerdeplass inn på oppløpet til andreplass i mål.

Håper på VM-plass

Og det på en VM-distanse der tre av fire plasser er åpne for hvem som helst som viser kapasitet i sprint.

- Det blir tydeligvis en bra sesong, ler Skistad etter premieseremonien på Beitostølen.

- Ender det med VM?

- Jeg håper det. Jeg har hatt junior-VM som det store målet i år, men innerst inne så har jeg hatt et lite håp om en VM-plass, sier hun.

Ledig plass på sprinten

Det håpet kan vise seg å være mer enn lite. Bortsett fra Falla er det ingen andre på landslaget som er helt sikre på å få gå sprinten i VM.

I en sesong full av sprintrenn, kan det bli mange reisedøgn på unge Skistad utover vinteren.

Det er en situasjon Falla har opplevd før.

- Nå er det på en måte litt som da jeg kom meg inn på verdenscuplaget. Det var en ledig plass der da, og jeg føler det er en ledig plass i det sprintuttaket til både verdenscupen og VM. Det kan godt hende at hun kommer inn der, og det hadde vært utrolig kult. Det er i hvert fall en mulighet for det. Det er ikke fullt, sier Falla og ler.

Hørt om Skistad før

For sprintdronninga var ikke like overrasket som oss andre at Skistad banet seg vei helt opp på pallen i dag.

- Jeg har hørt om Kristine Skistad i mange år. Hun har jo gått verdenscup før også, så selv om hun er junior har hun vært med på litt. Jeg har fått beskjed av trenere på NTG at jeg må komme og være med på hurtighetstrening, fordi de har ei jente som er veldig rask. Det er henne, sier Falla.

- Hun er nok en av de raskeste i Norge på hundremeter, og så har hun virkelig tatt et steg nå og er med helt til finalen. Det er virkelig bra gjort av en junior, for da har man bra kapasitet også. Hun blir spennende å følge utover.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!