OPTIMIST:  Kristine Lunde-Borgersen går med gipset hånd, men håper undersøkelsene de to nærmeste dagene skal være positive i forhold til å rekke håndball-VM i desember. Foto: Bjørn Langsem
OPTIMIST: Kristine Lunde-Borgersen går med gipset hånd, men håper undersøkelsene de to nærmeste dagene skal være positive i forhold til å rekke håndball-VM i desember. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Kristine tror hun slipper operasjon

Føler seg foran skjema.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Kristine Lunde-Borgersen møtte i dag opp sammen med resten av landslaget som er samlet i Oslo og Rotterdam denne uka, selv om en brukket finger har satt henne ut av spill.

Før helga ble det meldt at det skulle tas en avgjørelse om operasjon i dag, men landslagslege Ola Sand sier til Dagbladet at Lunde-Borgersen først i morgen skal ta nye bilder av hånda. På onsdag skal hun undersøkes nærmere.

I verste fall må hånda opereres, noe som kan svekke sjansene for at hun blir spilleklar innen VM i Brasil starter tidlig i desember.

Men hovedpersonen selv er optimistisk.

- Jeg tar nye røntgenbilder i morgen, og skal i konsultasjon på onsdag. Etter det tipper jeg at jeg kan si at alt er tipp-topp, og at jeg derfor er foran skjema, sier Lunde-Borgersen.

- Etter graviditet og fødselspermisjon gikk du nesten rett ut i skade, hvordan er formen?

- Formen er nok litt rusten fremdeles, men jeg synes det går bedre og bedre. Jeg har trent bra fysisk i skadeperioden.

- Vi håper vi slipper operasjon, fordi det alltid er forbundet med en viss risiko. Dessuten kan det forlenge behandlingstiden hvis den ikke blir foretatt like etter skaden, sa Sand til fvn.no på fredag.

Fra før av har landslagstrener Thorir Hergeirsson en lang liste spillere som er skadd eller usikre. Gro Hammerseng er gravid, Nora Mørk er skadd, mens Tonje Larsen er usikker. Tine Stange og Katja Nyberg er også ute med skader.