Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristine tror på VM-spill

Tester kneet til uka.

TRENER ALTERNATIVT: Kristine Lunde-Borgersen løftet jern på dagens trening i Viborg. Foto: BJØRN LANGSEM
TRENER ALTERNATIVT: Kristine Lunde-Borgersen løftet jern på dagens trening i Viborg. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

|||VIBORG (Dagbladet): Mens lagvenninnene terper på kontringsspill ligger Kristine Lunde-Borgersen (29) på ei matte ved siden av banen. Hun løfter litt jern, gjør noen bevegelsesøvelser - og ser på klokka.

Viserne tikker mot VM, og klokka går fort.

- Jeg kjenner at jeg er litt stresset nå, siden det nærmer seg. Men jeg kan ikke stresse kroppen, sier Kristine til Dagbladet.

Mistet forrige VM
Viborg-spilleren, som nå kjemper seg tilbake fra et tretthetsbrudd i kneet, har mange tunge VM-minner. Det er ikke rart hun tviholder på håpet om en billett til Kina.

KORTE ØKTER: Kristine Lunde-Borgersen trener fortsatt på egenhånd, og gikk i dusjen lenge før lagvenninnene var ferdig med fellesprogrammet tirsdag ettermiddag. Foto: BJØRN LANGSEM
KORTE ØKTER: Kristine Lunde-Borgersen trener fortsatt på egenhånd, og gikk i dusjen lenge før lagvenninnene var ferdig med fellesprogrammet tirsdag ettermiddag. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

I Frankrike-VM for to år siden var Kristine skadd. I St. Petersburg i 2005 var hun en av støttespillerne i en ung tropp som endte på en skuffende niendeplass. 2003-VM resulterte i en sjetteplass.

Debutmesterskapet i Italia i 2001 var selvsagt lystigere, men sølvmedalje til tross - det var et tøft VM for Kristine, som bare spilte to kamper etter at hun ble skadd like før mesterskapet.

- Jeg er optimistisk. Jeg har virkelig lyst på en VM-tur, men ikke for enhver pris, sier Kristine.

Løper under vann
De to siste månedene har ikke Kristine Lunde-Borgersen kunnet løpe. Hun har riktignok løpt litt under vann, men det blir ikke det samme. Dagene består av styrketrening, veldig rolig sykling og litt kasting av ball.

image: Kristine tror på VM-spill

Hun vet ennå ikke hvordan kneet vil respondere når hun tester det med løping og forsiktig spill. Svaret får hun kanskje neste uke, for planen er at hun skal prøve seg da.

- Dette er ikke noe gøy, men jeg har klart å lukke det litt ute. Vi satte tidlig et tidsperspektiv på to måneder, og derfor har jeg ikke tenkt så mye på å bli frisk før det. Nå er det snart på tide å teste kneet, sier hun.

Da vil det kanskje gjøre litt vondt, men det betyr ikke nødvendigvis at VM ryker.

- Det kan godt gjøre litt vondt, det er ikke farlig. Bare det ikke gjør for vondt.

SAMMEN I VM-HÅPET: Tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen håper søsteren blir frisk til VM. Foto: BJØRN LANGSEM
SAMMEN I VM-HÅPET: Tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen håper søsteren blir frisk til VM. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Må i håndballform
Thorir Hergeirsson har tatt ut 12 spillere til VM, og de fire siste blir tatt ut i forbindelse med Møbelringen Cup neste helg. Kristine er selvskreven om hun blir klar.

Først skal kneet friskmeldes, og deretter får hun svar på hvor hun står formmessig.

- Jeg må jo tilbake i håndballform også, men vet av erfaring at jeg ikke bruker så lang tid på det. Jeg har en del rutine nå, og selve VM-starten er jo ikke før i desember, sier hun.

Og ikke minst starter VM med det som skal være tre relativt enkle kamper for Norge, mot Japan, Tunisia og Chile. Det kan gi Kristine ytterligere noen dager.

- Hvis jeg blir tatt ut, vil jeg ikke være 100 prosent der og da. Men jeg håper jeg vil nærme meg et godt nok nivå raskt. Erfaringsmessig har jeg også en formstigning utover i mesterskapene, sier den viktige bakspilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media