Kristine viser deg basket-triksene

Lek med ballen, så blir du god, sier landslagsspilleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kristine Kristiansen spiller både for Ullern, en av Norges beste basketklubber, og på landslaget.

Hun er blant annet kjent for god ballkontroll, og ikke minst et godt humør. Begge deler kan du se i videoen ovenfor. Teknikk er viktig i basketball, ifølge Kristine. - Særlig de enkle ting, som skudd og ballbehandling er det greit å ha god trening i, sier hun til Dagbladet.no.

Spin-move og kroppsfinte

Hun viser oss to effektive teknikker, der målet er å finte ut motspillerne.

- Et lurt triks er å ta ballen bak ryggen, sier Kristine og spretter ballen elegant bak ryggen fra den ene til den andre siden av kroppen.

Hun viser også andre effektive finter, blant annet noe hun kaller spin-move. Da løper hun direkte mot forsvarsspilleren, før hun vrir kroppen 180 grader. På den måten nærmest snurrer hun rundt motstanderen før hun putter ballen oppi kurven.

- Men det aller mest effektive er egentlig å bruke kroppsfinter. Den erfarne spilleren demonstrerer hvordan hun med overkroppen later som hun skal til den ene siden, men deretter løper til den andre, slik at forsvarspilleren havner på etterskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer