Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristine viser deg basket-triksene

Lek med ballen, så blir du god, sier landslagsspilleren.

(Dagbladet.no): Kristine Kristiansen spiller både for Ullern, en av Norges beste basketklubber, og på landslaget.

Hun er blant annet kjent for god ballkontroll, og ikke minst et godt humør. Begge deler kan du se i videoen ovenfor. Teknikk er viktig i basketball, ifølge Kristine. - Særlig de enkle ting, som skudd og ballbehandling er det greit å ha god trening i, sier hun til Dagbladet.no.

Spin-move og kroppsfinte

Hun viser oss to effektive teknikker, der målet er å finte ut motspillerne.

- Et lurt triks er å ta ballen bak ryggen, sier Kristine og spretter ballen elegant bak ryggen fra den ene til den andre siden av kroppen.

Hun viser også andre effektive finter, blant annet noe hun kaller spin-move. Da løper hun direkte mot forsvarsspilleren, før hun vrir kroppen 180 grader. På den måten nærmest snurrer hun rundt motstanderen før hun putter ballen oppi kurven.

- Men det aller mest effektive er egentlig å bruke kroppsfinter. Den erfarne spilleren demonstrerer hvordan hun med overkroppen later som hun skal til den ene siden, men deretter løper til den andre, slik at forsvarspilleren havner på etterskudd.

Lek med ballen

- Skal du bli god i basket, må du trene mye, er Kristines konklusjon. Man må bli kjent med ballen, sprette mye og få basiskunnskapene på plass før man blir god i de mer avanserte teknikkene.

Kristine har tilbragt mange tusen treningstimer i hallen siden hun var liten jente, noe hun mener er en av hovedgrunnene til at hun har blitt en god spiller.

- Lek med ballen, sprett og finn en venn å kaste ball med, oppfordrer hun.

- Hvorfor er basket så morsomt?

- Det skjer noe hele tiden, det er nesten ingen stopp i spillet, det er veldig mange scoringer og så er det ganske mye kontakt mellom spillere, selv om folk ikke tror det, forklarer hun.

De fleste av øvelsene og triksene får du demonstrert i videoen.

• Send inn ditt bidrag: Mener du at du ikke har noe å lære, men at du derimot har noe å lære bort? I så fall kan du laste opp triksevideoer av deg selv hos Blink. Her finner du en bruksanvisning for hvordan du gjør det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media