STARTNEKT: Kristin Størmer Steira er under Olympiatoppens minstegrense for vekt og fettprosent, og må stå over helgas verdenscuprenn i russiske Ryblinsk. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
STARTNEKT: Kristin Størmer Steira er under Olympiatoppens minstegrense for vekt og fettprosent, og må stå over helgas verdenscuprenn i russiske Ryblinsk. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

- Kristins åpenhet er forbilledlig

Hylles for åpenheten.

(Dagladet): - Kristin fortjener masse kred for å være så åpen som hun er. Det er helt sikkert kjempetøft for henne så åpenhjertig i media, men for oss er det viktig, sier Else-Marthe Sørlie-Lybekk til Dagbladet.

Sørlie-Lybeck er leder i Sunn Jenteidrett.

Langrennsesset Størmer Steira (30) fortalte i dag til Dagbladet at hun hadde fått startnekt til verdenscuprennene i russiske Rybinsk i helga fordi hun hadde blitt for tynn.

Viktig signal Skuffelse over svake resultater, sykdom etter Tour de Ski og et samlivsbrudd, førte til lite søvn og mat, og helseapparatet fant grunn til å stoppe henne fra å konkurrere i Russland.

- Et viktig signal at Kristin tør å være åpen om dette. Og det er flott at systemet fungerer på topplan.
 
- Signaleffekten nedover i rekkene er veldig viktig. Når yngre utøvere og ledere i klubber og lag nå ser at selv landslagsutøvere kan bli stoppet fra å konkurrere ut fra et helsemessig perspektiv, tror jeg det vil påvirke.

Forbilledlig Størmer Steira har ikke vært flink nok til å få i seg næring, og har dermed tippet under grensa Olympiatoppens helseteam opererer med.

- Skal du prestere, må du være i energibalanse. At retningslinjene følges er flott, og at Kristin er åpen om det, er forbilledlig, sier Sørlie-Lybekk.

- Er dette med å få i seg nok næring et generelt problem innen utholdenhetsidrettene?

- Det er ikke ukjent. Noen sliter med å få i seg nok næring. Men skal man prestere, må man være i energibalanse. De som ikke klarer å spise nok, må rett og slett trene på det på samme måte som de trener fysisk. Ernæringen er viktig del av totalpakka for en idrettsutøver, sier Else-Marthe Sørlie-Lybekk til Dagbladet. 

ET FORBILDE: - Skal du prestere, må du være i energibalanse. At retningslinjene følges er flott, og at Kristin er åpen om det, er forbilledlig, sier tidligere håndballspiller og leder i Sunn Jenteidrett Else-Marthe Sørlie-Lybekk til Dagbladet. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
ET FORBILDE: - Skal du prestere, må du være i energibalanse. At retningslinjene følges er flott, og at Kristin er åpen om det, er forbilledlig, sier tidligere håndballspiller og leder i Sunn Jenteidrett Else-Marthe Sørlie-Lybekk til Dagbladet. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer