Kristinsson rasende etter mulig dommertabbe: - Man må tørre å løfte flagget

Mente ballen var ute før Odds utlikningsmål.

IKKE BLID: LSK-trener Runar Kristinsson var ikke fornøyd med dommertrioen i kampen mellom Lillstrøm og Odd, søndag. Her fra kampen mot Strømsgodset i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IKKE BLID: LSK-trener Runar Kristinsson var ikke fornøyd med dommertrioen i kampen mellom Lillstrøm og Odd, søndag. Her fra kampen mot Strømsgodset i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Lillestrøm - Odd 2-4 (1-1)

(Dagbladet): Lillestrøm både ledet og lå under mot Odd på Åråsen Stadion, søndag kveld.

Og da laget så ut til å kunne ta et viktig poeng i kampen om å unngå nedrykk - punkterte bortelaget kampen på overtid.

Først ved Espen Ruud på frispark, før innbytter og debutant Sigurd Hauso Haugen banket ballen i krysset like før slutt.

Misfornøyd med dommerne

Men det var det noe helt annet som stjal fokuset på Åråsen i kveld.

Runar Kristinsson var nemlig rasende da dommer Ola Hobber Nilsen blåste av til pause. Bakgrunnen var Odds utlikningsmål minutter før pause, da Rafik Zekhnini hentet inn en ball som var på vei ut av banen og satte fart mot LSK-målet.

Kristinsson - og store deler av hjemmepublikummet - mente at hele ballen var over streken, og at det dermed skulle vært et innkast.

BLÅSTE IKKE: Dommer Ola Hobber Nilsen og resten av dommertrioen ga ingen tegn til at ballen var ute før Odds utlikningsmål. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BLÅSTE IKKE: Dommer Ola Hobber Nilsen og resten av dommertrioen ga ingen tegn til at ballen var ute før Odds utlikningsmål. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det så ikke dommertrioen, som lot spillet fortsette. Zekhnini trakk på seg to LSK-spillere, før han så Espen Ruud helt alene på motsatt side.

Sistnevnte hadde ingen problemer med å sette ballen bak LSK-debutant Haraldur Björnsson - som erstattet utestengte Arnold Origi i kveld.

- Du var ikke fornøyd, spurte TV 2-kommentatoren Kristinsson i pausen.

- Hadde du vært det? Det må dømmes når ballen er ute, man må tørre å løfte flagget, svarte LSK-treneren.

Gedigen kontringsmulighet

Det var hjemmelaget som først tok ledelsen, i en kamp som startet rolig og var jevn.

Lillestrøm fikk en gedigen mulighet på kontring etter en drøy halvtime. Sondre Rossbach reddet, men ga retur på skuddet.

Da ble ballen plukket opp av Mohamed Ofkir like ved cornerflagget, som sendte avgårde et perfekt innlegg som havnet midt i feltet.

Der ventet Gary Martin, som rolig stanget ballen i mål - til vill jubel fra publikum som øynet et lite håp om tre viktige poeng i årets Tippeliga.

Hjemmelaget var i en flytsone etter målet, og valgte å fortsette å presse istedenfor å legge seg bakpå. Det var etter en corner til Lillestrøm som ble klarert, at Odd og Zekhnini satte fart og fikk sitt utlikningsmål like før pause.

Herlig oppvisning av Ruud

Etter hvilen var det Odd som kom best i gang. Og på den første, store sjansen fikk de uttelling.

Joakim Våge Nilsen plukket opp ballen midt på hjemmelagets banehalvdel, og trakk seg inn i banen. Ballen ble sendt videre til Mladenovic som slo kula ut i feltet, der Ofkir bommet på klareringa.

Da plukket målscorer Ruud opp ballen, som finta ut Ofkir og hamret ballen inn i mål på herlig vis fra skrått hold.

Tross tidlig Odd-ledelse i andreomgangen, ga ikke Lillestrøm seg. Etter 71 minutter fikk Malec en vanvittig mulighet, men selv om han både sto like ved straffemerket og var alene, ble ikke skuddet godt nok til å utlikne for hjemmelaget.

Nok Rossbach-show

Fem minutter senere var det Rossbach som sørget for at Odd fortsatt var i ledelsen, da han mesterlig reddet Martins avslutning fra kort hold.

Da det gjensto seks minutter på tavla, var det nok Rossbach-show for Lillestrøm-spillerne. De ønsket å berge viktige poeng, og satset alt mot målet.

Innbytter og debutant Ifeanyi sendte avgårde et godt innlegg mot bakre stolpe, der Simen Kind Mikalsen sto helt alene.

Backen la ned kula, før han sendte den knallhardt bak en sjanseløs Rossbach.

Fem minutter tilleggstid hjalp Odd godt, som like greit banka inn to mål og klatret opp til andreplass på tabellen.

Lillestrøm - Odd

  • 23. serierunde

Åråsen Stadion 11. september 2016
Tilskuere: 5613
Dommer: Ola Hobber Nilsen

Lillestrøm:
Haraldur Björnsson
Håkon Skogseid
Marius Amundsen
Frode Kippe
Simen Kind Mikalsen
Malaury Martin
Marius Lundemo
Erling Knudtzon
Mohamed Ofkir
Tomas Malec
Gary Martin

Innbyttere: Emil Ødegaard, Ole Martin Rindarøy, Bonke Innocent, Jørgen Kolstad, Ifeanyi Matthew, Sheriff Sinyan, Petter Olsen

Odd:
Sondre Rossbach
Espen Ruud
Steffen Hagen
Vegard Bergan
Joakim Våge Nilsen
Fredrik Nordkvelle
Fredrik Oldrup Jensen
Jone Samuelsen
Bentley
Riku Riski
Rafik Zekhnini

Innbyttere: Viljar Myhra, Thomas Grøgaard, Lars Kristian Eriksen, Oliver Berg, Zakaria Messoudi, Stefan Mladenovic, Sigurd Hagen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer