Kristinsson sparket som LSK-trener

Klubben bekrefter.

MISTET JOBBEN: Runar Kristinsson er løst fra kontrakten med Lillestrøm. Foto: Scanpix
MISTET JOBBEN: Runar Kristinsson er løst fra kontrakten med Lillestrøm. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Runar Kristinsson har fått sparken som Lillestrøm-trener. Det bekrefter klubben på sin egen nettside.

Posisjonen til den islandske treneren har vært på agendaen til LSK-styret minst to ganger den siste måneden. Medlemmene har vært splittet i synet på om Kristinsson burde fjernes eller ikke, men nå er de blitt enige om å løse ham fra kontrakten.

- Å bytte trener har vært en siste utvei for oss. Vi ønsket å forsøke alle andre alternative tiltak først. Når disse tiltakene ikke har gitt det ønskede resultat, ser vi oss dessverre nødt til å gå til det skritt å avslutte samarbeidet med Kristinsson, sier styreleder Owe Halvorsen.

Forståelsesfull Kristinsson

Lillestrøm tapte i går det viktige bunnoppgjøret mot Tromsø 2-1. Nedturen, som inneholder én seier på de siste 15 kampene, gjør at romerikingene ligger to poeng over nedrykksplasserte Stabæk på tabellen.

Kristinsson forteller at han skjønner at LSK nå ønsker en annen person i jobben som leder for klubbens A-lag.

- Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er nå. Vi skilles som venner, sier Kristinsson til lsk.no.

- Jeg vil takke spillerne, de ansatte i klubben og fansen for samarbeidet, og ønsker LSK lykke til videre, legger islendingen til.

- Måtte gjøres noe

Lillestrøm vil nå intensivere arbeidet med å finne Kristinssons erstatter. TV 2-ekspert Ivar Hoff har tidligere lansert Arne Erlandsen som en aktuell kandidat.

Erlandsen har en fortid både som spiller og trener i klubben.

- Jeg tror det er veldig greit å få inn en som kjenner klubben, sier Hoff til Dagbladet.

Hoff ble ikke overrasket over dagens nyhet.

- Det kom ikke uventet. Kristinsson har hengt i en tynn tråd i mange uker nå. Det var kanskje en del som forventet at han ville sitte ut sesongen, men det måtte gjøres noe. Det har vært helt mørkt i flere uker, sier Hoff.

LSK-leder Owe Halvorsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser søndag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer