Kristofer brakk nesa

Og Start er fortsatt under nedrykksstreken.

(Dagbladet.no):

Sandefjord-Start 1-1.Sandefjord og Start måtte nøye seg med ett poeng hver i kveldens Tippeligarunde på Storstadion i Sandefjord.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 67 minutter, men bare åtte minutter senere hadde Kristiansanderne scoret reduseringsmålet.

Kampen var jevn og spennende kamp, og begge lagene hadde flere store sjanser som de ikke klarte å utnytte.

Kristofer Hæstad, som endelig var tilbake på Start-laget etter fotskaden, gikk på ny smell og brakk nesa etter bare åtte spilte minutter.

- Jeg har vært ute i tre kamper, så nå var det ikke aktuelt å gå av banen på grunn av en neseskade.

- Jeg kjente ikke så store smerter i nesa, men jeg var litt svimmel og hadde vondt i hodet. Men det må jo gå an å spille med det, sa Hæstad til Dagbladet.no.

Men 20 minutter ut i andre omgang, måtte midtbanekjemperen kaste inn håndkleet.

Passe fornøyd

Etter kveldens uavgjort, ligger Start fortsatt under nedrykksstreken. Laget klarte ikke å benytte siste kamp i vårrunden til å avansere på tabellen. Sandefjord, derimot, klatret opp en plass - til fjerdeplass med 15 poeng.

- Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å utnytte sjansene vi skapte, men på den annen side kunne kampen tippet begge veier. Det var en helt grei kamp, sa Hæstad.

Sandefjords trener Tor Thodesen var også passe fornøyd med kampen.

- Jeg synes at 1-1 er et greit resultat. Start var hakket bedre enn oss i første omgang, mens vi var hakket bedre i andre omgang. I sum er uavgjort et OK resultat, sa Thodesen til Dagbladet.no.

Bortelaget startet første omgang best og de ti første minuttene skapte de flere halvfarlige målsjanser. Men Tom Nordlies mannskap klarte ikke å lure ballen i mål.

Tre på rappen

Etter 13 minutter våknet Sandefjord til liv og hadde tre farlige målsjanser på rappen. To av de tre sjansene ble initiert av flikker fra toppscorer Andreas Tegström. Men til dels dårlige avslutninger førte til at hjemmelaget ikke klarte å utnytte sjansene til å sikre seg ledelse.

Lagene vekslet mellom å føre an spillet, men like før pause produserte Starts Fredrik Strømstad Kristiansandernes største målsjanse i omgangen. Strømstad kom fri etter et innlegg fra Alex Valencia. Han prøvde å vippe ballen i mål, men traff i stedet Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen, og ballen havnet like over tverrliggeren.

Frispark gav mål

I første del av andreomgangen hadde begge lagene flere kjempesjanser til å score, men først etter halvspilt omgang klarte Sandefjord å putte kampens første ball i mål.

Rett utenfor straffefeltet til Start, fyrte Tommy Knarvik av et frispark som gikk lavt forbi Starts mur og presist i mål. Hjemmepublikumet brølte av lykke.

Men lykkerusen var kortvarig for Sandefjord-supporterne, for bare åtte minutter senere scoret Alex Valencia sitt første mål i årets Tippeliga, og utlignet for bunnlaget. Målet kom etter at spissen fikk et nydelig innlegg fra venstre kant fra Stefan Bärlin. 

Etter dette fortsatte både Sandefjord og Start å produsere store sjanser foran mål. Likevel ble det bare med ett mål til hvert lag - og kampen endte uavgjort.

FORTSATT UNDER STREKEN: Selv om Start kunne juble over mål mot Sandefjord, måtte laget ta til takke med poengdeling på bortebane.
MÅL: Sandefjords Tommy Knarvik fikk kampens første mål.