- Kristofer kommer til å takle gørra ut av dem

Og Doffen håper det blir noen klinsjer.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Da Christian Grindheim i ettermiddag måtte melde forfall til morgendagens potensielt avgjørende EM-kamp, avgjorde han samtidig det siste spørsmålet Åge Hareide hadde i fohold til laguttaket.

Svaret ble Grindheim-kompis Kristofer Hæstad.

- Det er klart det er deilig å være inne på laget igjen, sier Doffen til Dagbladet.no.

Start-spilleren har gått glipp av de tre siste kampene etter at han bristet lilletåa, og ble erstattet av nettopp Christian Grindheim i troppen til kampene mot Moldova og Hellas.

- Jeg skulle selvsagt gjerne hatt flere kamper etter bruddet, og jeg har variert i prestasjonene etterpå. Jeg har spilt et par bra og et par mindre bra kamper, sier Doffen.Høsten endte som kjent med nedrykk med Start - og et sannsynlig klubbskifte for Hæstad. Men det vil han ikke tenke på nå. Det er bare Norge og kampen i morgen som teller.

- Må ikke bli overtent

Og han føler det har gått bra på trening denne uka, og er i alle fall ikke bekymret for at tenninga skal bli noe problem på Ullevaal.

- Det er kanskje den viktigste kampen jeg har spilt i karrieren. Det er sånne kamper det er gøy å spille. Det er viktigere å ikke bli overtent og sendt av banen med rødt kort etter ti minutter, smiler han.

RUTINEN PÅ MIDTEN: 23 år gamle Kristofer Hæstad blir Norges mest rutinerte mann i den sentrale midtbanetrioen mot Tyrkia. Foto: Arnt E. Folvik
RUTINEN PÅ MIDTEN: 23 år gamle Kristofer Hæstad blir Norges mest rutinerte mann i den sentrale midtbanetrioen mot Tyrkia. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

For aggressiviteten er spisskompetansen som gjør ham så attraktiv for Hareide. I går omtalte han Hæstad som «en småjævel å spille mot». I dag lover han tyrkerne pepper fra sørlendingen.

- Kristofer kommer til å takle gørra ut av dem, sier Hareide.

Håper på høy temperatur

Hæstad smiler lurt av karakteristikkene fra Hareide.

- Jeg håper jo folk synes jeg er vanskelig å spile mot.

Og anledningen er perfekt for å være vanskelig i morgen. Det står om en plass i EM-sluttspillet. Og Tyrkia er et lag som gjerne spiller med høyt temperament.

- Det er perfekt. Jeg håper det blir noen klinsjer utpå der. Jeg liker når det blir høy temperatur og tette matcher, sier Doffen.

Rutinerte Doffen

- Kristofer kommer til å takle gørra ut av dem

I morgen blir 23-åringen med 20 landskamper han den mest rutinerte av de tre på midtbanen. Bjørn Helge Riise har etablert seg i høst, men spiller bare sin åttende a-landskamp mot Tyrkia. Alexander Tettey står med 18 minutter som innbytter i treningskampen mot Argentina.

- Doffen skal ha den oppgaven med å være den mest rutinerte på midten, sier Hareide.

Dessuten får Hæstad en litt annerledes indreløperrolle enn den han har hatt med Martin Andresen bak seg.

- Hvis Doffen vinner ballen, kan vi sette igang Tettey. Tettey er god til å bryte gjennom, mens Martin helst vil ha ballen i beina sjøl først, sier Hareide.

Kan det bli bedre?

Landslagssjefen tror slett ikke Hæstads skadeavbrekk trenger å være noen ulempe.

- Han har akkurat passe overskudd og passe mye kamper, mener Hareide.

Doffen blir nesten drømmende i blikket når han tenker på det som venter ham i morgen:

- Et fullsatt Ullevaal og flomlys. Det kan ikke bli bedre, sier han.

Vel, Doffen - om dere vinner i morgen er Norge klare for EM 2008. Det kan bli enda bedre.

ÅGES SMÅJÆVEL PÅ JAKT: Kristofer Hæstad jakter på John Carew under onsdagens trening på Bislett.
TRAKK SEG: Christian Grindheim og Kristofer Hæstad visste fortsatt ikke hvem av dem som lå an til å spille mot Tyrkia før Grindheim i dag meldte pass på grunn av skade.