SJOKKERT: Alexander Kristoff reagerte med sjokk og vanntro da hans viktigste hjelper testet positivt for kokain. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP PHOTO
SJOKKERT: Alexander Kristoff reagerte med sjokk og vanntro da hans viktigste hjelper testet positivt for kokain. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP PHOTOVis mer

Kristoff: - At han skulle teste positivt på kokain hadde jeg aldri trodd

Procycling.no snakket med Alexander Kristoff og flere sentrale personer i Katjusja før dagens etappe.

RENNES/OSLO (procycling.no): Da procycling.no sto utenfor lagbussen til Katjusja før dagens åttende etappe i Tour de France, var det en skuffet Alexander Kristoff som snakket med pressen.

Luca Paolini ble som kjent sendt hjem fra Tour de France i går, på grunn av at en dopingprøve tatt 7. juli viste spor av det narkotiske stoffet kokain.

Kokain gir ingen prestasjonsfremmende effekt, men er forbudt å bruke i forbindelse med konkurranse.

Kristoff: - Et sjokk

Etter at lagets ledere hadde uttalt seg, kom omsider Alexander Kristoff ut av bussen.

- Det var et sjokk for hele laget. Han er tatt for kokain, og det er ikke noe du ønsker å ha i laget, sier Kristoff

- Har du snakket med han?

- Nei, jeg tok ikke bussen med han i går. Jeg traff han ikke på hotellet heller.

- Hvordan tok dere imot nyheten?

- Det var med sjokk og vanntro. At han skulle teste positivt på kokain under Tour de France hadde jeg aldri trodd. Det er ikke sånn at han har det liggende på rommet.

Kristoff stiller seg undrende til Paolinis forklaring som at han har fått det i seg via ett glass eller en flaske.

- En positiv prøve lyver som regel ikke, så det tyder på at han har tatt det. Du får ikke dette i deg uten grunn, så jeg tror ikke helt på at han har fått det i seg via en flaske eller et glass vann.

Mister viktig hjelper

Paolini har lenge vært den viktigste hjelperytteren til Alexander Kristoff. Han har hjulpet nordmannen til flere store triumfer.

- På kort sikt så mister jeg en viktig hjelper i Tour de France. Også for Rodrigues med tanke på lagtempoen. På lang sikt mister jeg en viktig mann for klassikerne. Jeg regner med at han får sparken hvis b-prøven er positiv.

Sportsdirektør i Katjusja Torsten Schmidt ville ikke si mye, men mener det er et stort tap at Paolini er ute.

- Jeg har ingenting annet å si enn det som står i pressemeldingen fra laget. Ut i fra et sportslig syn så vil vi savne Luca, og spesielt ille er det for Alex, sier den tyske sportsdirektøren.

- Har du fortsatt tillit til Luca?

- Jeg må vite mer om hva som kommer fram i b-prøven. Har han brukt det i mindre doser med tanke på å lindre smerte har jeg ikke tillit til han. Har han brukt det privat trenger han hjelp og en livsstilsendring.

- Er touren ødelagt for din del nå?

- Det har ikke gått glimrende hittil, og i går toppet dette en dårlig dag. Det er flere dager igjen, så vi kan rette opp inntrykket, men jeg kunne ikke gjort noe annerledes i går uansett, avslutter Kristoff.

Ekimov: - Han kunne ikke gi meg en forklaring

Katjusjas lagleder Viacheslav Ekimov snakket også med pressen utenfor lagbussen i formiddag.

- Jeg var i bussen og snakket med Luca. Jeg ba om en forklaring, men det kunne han ikke gi meg, sier Ekimov til procycling.no

Laget venter nå på å få b-prøven analysert.

- Vi kan ikke forklare det vi heller. Vi venter på å få sannheten frem, og sannheten vil b-prøven gi oss, fortsetter Ekimov.

- Tror du Luca har tatt kokain under Tour de France?

- Jeg tror ingenting. Jeg vil se svaret på b-prøven og nivået på funnene og resultatene.

Skader lagets image

Paolini har midlertidig blitt suspendert av laget, men Ekimov vil ikke gå inn på om dette kan få ytterligere konsekvenser for italieneren.

- Det vet vi ikke ennå. Vi vet at vi følger UCIs regelverk og har en streng antidoping-policy, sier Ekimov.

- Hvor mye skader dette lagets image?

- Det skader imaget vårt, men før vi har fakta på bordet kan vi ikke kommentere dette mer, avslutter Ekimov.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

SKADER LAGETS IMAGE: Katjusjas manager Viacheslav Ekimov sier at dopingprøven skader lagets image. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKADER LAGETS IMAGE: Katjusjas manager Viacheslav Ekimov sier at dopingprøven skader lagets image. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer