Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff: - Cancellara blir nok farlig

28-åringen vurderer fire konkurrenter og en hjelper.

DEN SISTE REISEN: Fabian Cancellara viste fram at han har alvorlige hensikter i sin siste sesong på landeveien da han vant på Mallorca nylig. Her er han avbildet i et mer avslappet øyeblikk under Dubai Tour. Til venstre: Ben Hermans, BMC. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DEN SISTE REISEN: Fabian Cancellara viste fram at han har alvorlige hensikter i sin siste sesong på landeveien da han vant på Mallorca nylig. Her er han avbildet i et mer avslappet øyeblikk under Dubai Tour. Til venstre: Ben Hermans, BMC. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Sykkelsesongen har dundret i gang med en stygg treningsulykke, et gryende comeback, mekanisk tukling og spektakulære massespurter.

Alexander Kristoff vender stort sett blikket mot det han selv holder på med og har unnagjort to treningssamlinger i Calpe i påvente av sesongstart.

Hvor godt følger han med på hva konkurrentene hans foretar seg? procycling.no stilte noen kontrollspørsmål for å få et bedre inntrykk av nettopp det.

Caleb Ewan Aktuell: Dette fenomenet har allerede tre seirer på samvittigheten. Ekstrem aerodynamisk i kombinasjon med styrke og hurtighet kan gjøre denne karen vond å stagge også på europeisk jord. Spørsmålstegn rundt hvordan han takler store felt og trange, europeiske veier.

- Hva har du fått med deg av Caleb Ewan så langt?

- Jeg har fått med meg at han vunnet et par massespurter, og at de andre har vært nærmest sjanseløse. Det har ikke sett enkelt ut å slå ham, men jeg har klart det før. Derfor håper jeg at han ikke har blitt sååå mye bedre.

- Du er vel godt inneforstått med at det en blytung dag dukker opp yngre konkurrenter med høyere toppfart enn deg?

- Det pleier vel å bli slik. Egentlig har det alltid vært folk der ute som er raskere enn meg. Selv om jeg fikk flest seirer i fjor, er jeg nødt til å vinne dem på forskjellig vis. André Greipel var nok den raskeste mannen i feltet i fjor, mens både Mark Cavendish og Marcel Kittel har vært det tidligere. Jeg er ikke den raskeste, men blant de raskeste, presiserer han.

Fabian Cancellara Aktuell: I fjor ble klassikersesongen ble spolert etter velt under E3 Harelbeke. Deretter krasjet han ut - med nytt brudd i ryggen - under dag 3 av touren. Legg til sykdom under både Tour of Oman og vueltaen, og du har en sesong som er rimelig fristende å glemme. Overraskelsen var derfor gledelig da han angrep fra bruddet 15 kilometer før mål på den tøffeste av de fire rittene under sesongåpningen hans på Mallorca.

- Fabian har begynt å røre på seg. Er du overrasket?

- Ja, jeg så det. Han virker å være i bra slag, han. Det var et lite skremmeskudd, og attpåtil skjedde de på en av de tøffe etappene. Jeg tror Fabian kommer til å bli farlig, nøyer Kristoff seg med å si.

Den populære sveitseren har allerede varslet at årets sesong er hans siste. Med én seier i ett av monumentene vil han kopiere Rik Van Looy på adelskalenderen. Vinner han to, hopper han opp til Costante Girardengo, Fausto Coppi og Sean Kelly. Per nå står Cancellara med én triumf i Sanremo, samt tre i både Flandern rundt og Paris-Roubaix, altså totalt sju.

I tillegg tar Tour de France turen innom Sveits som en siste hyllest. Det er klart Spartacus vil vise seg fram fra sin aller beste side.

John Degenkolb Aktuell: I den helt andre enden av skalaen, dessverre. Tyskeren skulle egentlig vært i aksjon under Dubai Tour denne uka, men havnet i stedet på sykehus med kutt- og bruddskader etter et voldsomt sammenstøt med møtende bil under treningsleir i Calpe. Altså samme sted som Kristoff har holdt sin oppladning. I fjor vant han både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix.

Denne gangen er tittelforsvaret utenfor rekkevidde.

- Hva tenker du om det som skjedde med Degenkolb?

- Det høres jo helt forferdelig ut. Den ulykken kunne gått skikkelig ille. Det gjorde jo for så vidt det, også - men når det først smeller så kraftig blir fokus å komme fra det uten varige mén. Jeg håper at han kommer sterkt tilbake, men at han helst ikke slår oss alle sammen til sommeren.

Degenkolb er jevngammel med Kristoff, og de to har litt kontakt også av sykkelen. Etter fjorårets VM i Richmond møttes de to ved en tilfeldighet på ferie på Bahamas.

- Jeg visste at han skulle dit, men ikke at vi skulle bo på samme hotell. Jeg traff ham der mot slutten av oppholdet vårt, forteller Kristoff.

Marcel Kittel Aktuell: Den blonde tyskeren var en skygge av seg selv under hele fjorårssesongen. Åpningen med Tour Down Under og Tour of Qatar var åpenbart ikke rette medisin. Kittel ble syk og forbannet. To seirer er radmagert for mannen som vant to etapper i giroen og hele fire i Tour de France året i forveien. Denne uka slo han tilbake, da han med den største selvfølge slo Mark Cavendish i årets første duell.

Ekstra godt smakte nok det etter overgangen fra Giant-Alpecin til nettopp Etixx-Quick Step.

- Nå går jo Dubai Tour på TV på formiddagen. Sitter du og følger med da?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg ser litt over resultater og ser kanskje på noen spurter i etterkant. Jeg tenker ikke så mye på hva andre ryttere presterer.

- Kittel så hvass ut. Tror du han nå er tilbake?

- Vi får se. Han vant jo det første løpet i fjor også, sier Kristoff og hinter mot triumfen under Tour Down Under Classic.
 
Michael Mørkøv Aktuell: Dansken ble kurtisert gjennom vårklassikerne i håp om at han ville bli en av Kristoffs viktigste hjelpere på landeveien i 2016. Under Arctic Race ble signeringen offentliggjort, og nå vil han være ved Kristoffs side i Midtøsten, gjennom klassikerne, Tour of California og Tour de Suisse. Mørkøv har også vist seg å være minst like treningsivrig som nordmannen. Duoen kjørte ekstraøkter sammen under treningsleiren på Calpe før jul.

- Hvordan har Mørkøv passet inn i gruppa under sesongforberedelsene?

- Han har sklidd fint inn i gruppa og funnet sin plass. Det har fungerte veldig bra med ham på de to treningsleirene vi har hatt.

- Du syklet mye med Haller og Guarnieri i fjor også, likevel klaffet ikke opptrekket helt under Tour de France. Hvordan skal dere rette på det i år?

- Jeg tror Tour of California blir ganske viktig fram mot touren. Det er jo i Frankrike det gjelder at spurtopptrekket fungerer. Vi kjører ganske mange løp sammen for å få det til å fungere. Det er likevel ikke det samme om man kjører klassikerne eller større etapperitt.

Mørkøv, Kristoff, Haller og Guarnieri kjører etter planen sammen i Qatar, Oman, Milano-Sanremo, Gent-Wevelgem, Flandern rundt, Scheldeprijs, Paris-Roubaix, Tour of California og Tour de Suisse. Haller skal for øvrig i aksjon under Tirreno-Ardriatico, mens Kristoff sykler Paris-Nice i mars.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!