TØFF DAG VENTER: Alexander Kristoff gleder seg ikke til onsdagens kongeetappe i Pyreneene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TØFF DAG VENTER: Alexander Kristoff gleder seg ikke til onsdagens kongeetappe i Pyreneene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Kristoff: - Det blir en krisedag

Tøff etappe venter nordmannen.

BAGNÈRES-DE-LUCHON/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff trillet over målstreken i Bagnères-de-Luchon etter årets lengste etappe over 26 minutter bak etappevinner Michael Rogers.

Med det kom han trygt innenfor tidslimiten på den første etappen i Pyreneene.

- Det var en lang dag i dag. Jeg pleier å føle meg litt tung etter hviledager, og det var litt sånn i dag også, men jeg kom meg greit gjennom, sier Kristoff til TV 2 og procycling.no etter målgang.

For Kristoff handlet etappen om å sykle så billig som overhodet mulig.

Med «bare» fem stigninger, hvorav to fjerdekategorier, en tredjekategori, en andrekategori og en HC-kategori, var det ikke den tøffeste etappen i årets tour.

Onsdagens etappe blir langt tøffere. Etappen over bare 124,5 kilometer inneholder nemlig tre førstekategorier før målgangen på toppen av HC-kategorien Pla d'Adet.

- I morgen blir det på en måte en krisedag. Det kommer sikkert til å bli lagtempo i gruppettoen. Vi får lade opp til det.

- Gruer du deg?

- Ja, jeg tror det blir hardt. Det pleier å bli bånn gass fra start på så korte etapper. Med fire bakker i tillegg, kommer det til å bli på limiten.

Også etter morgendagens etappe venter en tøff fjelletappe. Først på fredagens etappe er det en mulighet for Kristoff.

På den 15. etappen tok Kristoff sin andre etappeseier i årets tour. Da viste nordmannen at han hadde taklet bakkene bedre enn de andre spurterne i feltet.

- Kan det samme være tilfellet nå?

- Ja, jeg håper det, men jeg blir sliten jeg også. Den 19. etappen kan gå, men den passer også for ryttere som Sagan og Degenkolb. Vi får se, sier Kristoff til procycling.no.

Men før han kan kjempe om etappeseier Bergerac, må Kristoff kjempe seg gjennom to knalltøffe etapper i Pyreneene. Der handler alt om å komme i mål innenfor tidslimiten.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.