Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff: - Dette gir selvtillit

La sidevindstrøbbelet til side én gang for alle.

SEIERGLANS: Den gylne ledertrøya i Tour of Qatar tilhører Alexander Kristoff i alle fall fram til etter onsdagens tempoetappe. Foto: KIM LUDBROOK / Epa / NTB scanpix
SEIERGLANS: Den gylne ledertrøya i Tour of Qatar tilhører Alexander Kristoff i alle fall fram til etter onsdagens tempoetappe. Foto: KIM LUDBROOK / Epa / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Med mandagens triumf på andre etappe av Tour of Qatar brøt Alexander Kristoff barrierer.

9. februar er nå den tidligste datoen på kalenderen han har vunnet et større sykkelritt. I tillegg fikk 27-åringen ettertrykkelig bevist at han er en farlig mann å regne med også i ritt med tøff sidevind.

Det siste klarte han riktignok også på søndagens åpningsetappe. Da ble han stengt inne i spurten, og følte at han gikk glipp av en stor seierssjanse. Niendeplassen viste i alle fall at han hadde mye bedre resultater inne.

Dagen etter var det ingen tvil om at Kristoff var innstilt på å revansjere seg. Under hele etappen satt nordmannen påpasselig framme i første gruppe, hver gang vinden splittet feltet.

Viser form
Belønningen ble spurtseier fra en gruppe med bare 13 mann på de siste meterne. Samtidig fikk han med seg årets første triumf og også ledelse sammenlagt i Tour of Qatar etter to etapper.

- Jeg har ikke vunnet så tidlig på året før. Det gir selvfølgelig selvtillit som er godt å ta med videre i sesongen, påpeker Kristoff i samtale med procycling.no.

• Les mer: - Han nådde et nytt nivå i dag

Mye tyder på at formen til Katjusja-profilen er enda bedre enn både han selv og omgivelsene kanskje ventet. Beinharde forhold, med skiftende vindretninger og fykende sand, gjorde at stadig flere sterke ryttere falt av fra tetgruppa mandag.

Stavangermannen holdt seg likevel i fronten av feltet, og følte i tillegg at han hadde god kontroll omtrent hele den forblåste dagen i ørkenlandskapet. Kun én gang måtte han slippe 30 meter, men da kom han seg fort tilbake.

- Under terskel
- Jeg føler meg helt fin og hadde ikke opp mot makspuls før helt mot slutten. Jeg lå under terskelen nesten hele veien. Det er nok en kombinasjon av nivået jeg ligger på nå og nytt og bra utstyr som gjør meg såpass sterk, tror Kristoff.

Han erkjenner at han ventet seg å måtte slippe i sidevinden, slik han har gjort tidligere versjoner av Tour of Qatar. Videre forteller Kristoff om lagets aerosykkel som ikke er prøvd ut før, men som har fungert glimrende i Qatar.

• Les mer: - Kanskje min hardeste dag på sykkelen

En god sykkel kommer nok også godt med på tirsdagens 10,9 kilometer lange tempo. Nordmannen er avhengig av en sterk gjennomføring der om han skal være med videre sammenlagtkampen. Bare ett sekund skiller ned til Tom Boonen på andreplass i sammendraget.

- Jeg har ikke trent på tempo på nesten to år, men så skal vi heller ikke sykle på temposykkel. Jeg tror ikke at jeg skal tape så veldig mye tid, men jeg tror heller ikke at jeg leder etter etappen i morgen. Terrenget er helt flatt, men det er tross alt mange sterke temporyttere med. Boonen er normalt sett sterk på tempo, så det blir tøft å holde unna, sier Kristoff til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

FØRST: Alexander Kristoff har allerede begynt å feire sykkeltriumfer også i 2015. Her strekker han armen i været etter innspurten i Al Khor Corniche mandag. Foto: KIM LUDBROOK / Epa / NTB scanpix
FØRST: Alexander Kristoff har allerede begynt å feire sykkeltriumfer også i 2015. Her strekker han armen i været etter innspurten i Al Khor Corniche mandag. Foto: KIM LUDBROOK / Epa / NTB scanpix Vis mer