NYE MÅL: For noen uker siden var målet 20 seirer, men når sikter Alexander Kristoff mot tangering av rekorden siden årtusenskiftet, og 25 seirer. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.CON
NYE MÅL: For noen uker siden var målet 20 seirer, men når sikter Alexander Kristoff mot tangering av rekorden siden årtusenskiftet, og 25 seirer. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.CONVis mer

Kristoff: - Får prøve på 25 seirer, da ...

Kan bli best på 2000-tallet.

(procycling.no): I 2005-sesongen var den italienske spurteren Alessandro Petacchi verdens mestvinnende, og kanskje også beste syklist.

Fasso Bortolo-rytteren noterte hele 25 seirer i løpet av kalenderenåret. Det er bestenotering siden årtusenskiftet.

Det var ikke bare antall seirer, men også hva han vant:

Milano-Sanremo, fire etappeseirer i Giro d´Italia og fem under Spania rundt.

Kommer an på Tour de France
En rekord man skulle tro ville stå seg lenge med tanke på nivået, og kanskje også kulturen i dagens sykkelsport.

Men etter seieren på etappe sju av Tour de Suisse, totalt den 18. i årets sesong - er Alexander Kristoff godt foran skjema til å ta den.

• Les også: Nok en seier til Kristoff

Det beste av alt: Sesongen er ikke engang halvsyklet.

- Det kommer jo litt an på hvordan jeg gjør det i touren, men da får jeg prøve å ta 25 seirer da, sier Kristoff med et smil til procycling.no.

Kristoffs sjakktrekk
Etter enormt mange spørsmål om samme tema under Tour des Fjords, uttalte Stavanger-mannen selv at 20-tallet var et naturlig mål. Tre etappeseirer ble det på hjemmbane.

Siden tok han en imponerende seier i GP Gippingen, før han slo til igjen fredag.

Det var Katjusja som tok ansvar de siste kilometerne og bidro til å hente restene av dagens brudd. Deretter førte Jacopo Guarnieri nordmannen fram for den avsluttende duellen mot blant andre Peter Sagan.

Kristoffs sjakktrekk var å agere på bevelgesene til en formstinn Daniele Benatti. Opprinnelig sendt ut for å trekke opp Peter Sagan, men han fikk likevel duge:

- Jeg vet at gjelder ikke å miste fart, så når Benatti kom forbi, nølte jeg ikke et sekund med å hive meg inn, forklarer han.

Sterk Sagan kunne ikke svare
Resten var poesi i bevelgelse for nordmannens del.

José Joaquin Rojas la seg på nordmannens hjul, og stengte veien for Sagan. Det slovakiske vinnersjansene ble ikke akkurat større da Movistar-rytteren heller ikke maktet å svare på Kristoffs fartsøkning.

Tinkoff-Saxo-spurteren måtte rundt spanjolen igjen, og fikk ikke utnyttet dragsuget bak Kristoff. At han likevel kom seg opp på siden av årets mestvinnende rytter i det internasjonale sykkelfeltet var sterkt.

Seieren var likevel ikke altfor truet.

Dermed ble det også en perfekt bursdagsgave for trener og stefar Stein Ørn. Han hadde gode grunner til å feire med familien i Stavanger i kveld.

PS! I morgen venter nok en mulig sjansene for sprinterne under Tour de Suisse. Kristoff har likevel ikke helt troen på en ny massespurt:

- Jeg tror sjansene er mindre enn i dag. Det er nok muligheter for at bruddet holder hele veien inn.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

HOLDT SAGAN FRA LIVET: Alexander Kristoff benyttet seg av konkurrentens opptrekker da han tok sin 18. seier for året. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HOLDT SAGAN FRA LIVET: Alexander Kristoff benyttet seg av konkurrentens opptrekker da han tok sin 18. seier for året. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer