Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff: - Jeg bremset mer enn jeg spurtet

Nordmannen mener han kunne vunnet.

BLE SPERRET: Alexander Kristoff følte han hadde mer inne enn han fikk vist under den første etappen av Tour of Qatar.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
BLE SPERRET: Alexander Kristoff følte han hadde mer inne enn han fikk vist under den første etappen av Tour of Qatar. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG Vis mer

(procycling.no) Søndag åpnet Alexander Kristoff sesongen med å spurte inn til niendeplass på den første etappen av Tour of Qatar. Nordmannen satt fint med da det gjensto en kilometer, men både han og laget ble sperret inne.

 - Vi overtok da det var om lag 700 meter igjen og satt i bra posisjon. Men så kom det folk på venstresida og Etixx QuickStep la seg etter hvert over oss. Jeg var ikke noen løsning på det, sier Kristoff til procycling.no etter etappen.

Ropte og skrek Dermed maktet ikke nordmannen å avansere seg fram i feltet før Jose Joaquin Rojas (Movistar) krysset målstreken aller først.

- Jeg satt egentlig mer å bremset de siste meterne, sier Kristoff før han fortsetter.

 - Jeg så at Etixx kom og ropte og skrek til de foran meg i spurttoget. Likevel hørte ikke Marco (Haller) oss og det ble en liten kommunikasjonssvikt.

Det plager Katjusja-rytteren litt ettersom han følte seg bra og følte han kunne vunnet etappen.

- Men det var det sikkert mange andre innesperrede også som følte, men jeg hadde seieren innen rekkevidde, forsikrer han.

Godt å være i gang Sammen med Kristoff sesongdebuterte også lagkompis Sven Erik Bystrøm. I tillegg deltar Edvald Boasson Hagen i samme ritt. De kom på henholdsvis 61 og 57.

- Det er godt å være i gang. Jeg føler det var rimelig oppløftende rent formmessig, og jeg føler meg bra, sier Kristoff.

Tour of Qatar fortsetter mandag med en 194,5 kilometer lang etappe. På samme måte som søndagens etappe vil også resten av rittet preges av mye sterk vind. Siste etappe sykles fredag.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media