Sliter. Alexander Kristoff sier nå at han sliter i Sveits Rundt etter justeringene som følge av akillesproblemene. Likevel er det ikke verre enn at nordmannen tar det rolig på fredagens tempoetappe, og fullfører rittet som avsluttes søndag. Foto: Tim de Waele
Sliter. Alexander Kristoff sier nå at han sliter i Sveits Rundt etter justeringene som følge av akillesproblemene. Likevel er det ikke verre enn at nordmannen tar det rolig på fredagens tempoetappe, og fullfører rittet som avsluttes søndag. Foto: Tim de WaeleVis mer

Kristoff: - Jeg føler meg ikke helt på topp

Sliter i Sveits.

(procycling.no): Da Team Sky satte opp tempoet i de to siste bakkene på torsdagens etappe i Sveits Rundt, hang både Peter Sagan og John Degenkolb med.

Men lenger nede i bakken slet en spurtkonkurrent fælt. Alexander Kristoff innrømmer at han burde ha vært med over toppen.

- Jeg føler meg ikke helt bra. Hadde jeg vært i slag så hadde jeg hengt med til slutt, forteller Kristoff til procycling.no etter etappen.

26-åringen skyller på endringen han gjorde som følge av smertene i akillesen.

- Da flyttet vi låseklossen på skoen litt lengre bak, for å dempe belastningen. Det gjør at jeg bruker litt andre muskler når jeg sykler, og får kjappere stive bein.

Les også: Kristoff vurderer å bryte Sveits Rundt

Derfor er det ifølge det norske TdF-håpet, liten grunn til bekymring.

Skryter av Sagan
For det var en annen spurter som stjal oppmerksomheten. Peter Sagan suste i 80 kilometer i timen ned den siste utforkjøringen, og beviste at han også er i meget god klatreform før Tour de France.

- Han er meget bra, og har gode bein om dagen, skryter Kristoff.

Slovaken hadde en god luke da det gjensto bare et par kilometer, men valgte å slippe seg ned for å spare krefter til spurten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg hadde nok gjort det samme selv, ler Kristoff.

"Hvile" i morgen
Fredag venter en individuell tempoetappe i det sveitsiske etapperittet.

- Det blir nok litt hvile på meg da.  Jeg kommer til å kjøre rolig, røper Kristoff. Akillessmertene som plaget Kristoff tidligere, er foreløpig borte, bekrefter nordmannen.

- Med mindre jeg ikke kjenner noe til betennelsen, så satser jeg på å fullføre rittet, avslutter Katjusja-rytteren.

(Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)