NED NOEN HAKK: Alexander Kristoff maktet ikke å følge opp gårsdagens triumf fra Paris-Nice. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix
NED NOEN HAKK: Alexander Kristoff maktet ikke å følge opp gårsdagens triumf fra Paris-Nice. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpixVis mer

Kristoff: - Jeg følte meg ikke veldig bra

Slått av tysk rival og seks andre i Paris-Nice.

(procycling.no): Alexander Kristoff måtte nøye seg med åttendeplass på den andre etappen av Paris-Nice tirsdag.

Tyske André Greipel (Lotto Soudal) tok sin andre seier for sesongen i Saint-Amand-Montroid foran franske Arnaud Démare (FDJ) og landsmannen John Degenkolb (Giant-Alpecin).

Kristoff var med i avslutningen, men virket ikke like skarp som dagen før. Den norske Katjusja-profilen klarte ikke å svare på spurten til Greipel, og ble også passert av flere andre på de siste meterne.

- Helt ærlig, så følte jeg meg ikke veldig bra i løpet av dagen. Jeg var litt sliten, så i finalen hadde jeg ikke gode bein. Jeg prøvde å gjøre så godt jeg kunne i spurten, men da svarte ikke beina mine som jeg ville at de skulle gjøre, sier Kristoff til Katjusjas nettsted.

- Det kom noen forbi meg og jeg hadde ikke noe å svare med på slutten. Jeg er uansett glad for å ha den grønne trøya, fortsetter Kristoff.

Dobbel målsetting
27-åringen har flest poeng i konkkurransen om den grønne spurttrøya og får med seg denne på onsdagens etappe også. I sammendraget er nordmannen på 11.-plass, 14 sekunder etter ledende Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step).

Foruten å gå for seier onsdag, håper han også på å beholde den grønne trøya videre i Paris-Nice.

- Dagen i dag var ikke så god som i går. Jeg var for langt bak og jeg mistet mye energi i forsøket på å komme meg tilbake i front. Som en konsekvens av det, hadde jeg ikke gode nok bein i spurten.

- På den innlagte spurten klarte jeg å ta noen poeng, men jeg var ikke like god etterpå. Imorgen gjør jegvet nytt forsøk på å vinne en etappe til, plukke poeng og prøver å beholde den grønne trøya, sier Kristoff ifølge Cyclingquotes.

Arnaud Gerard (Bretagne Séché) satt store deler av dagen alene i brudd og hadde på det meste rundt åtte minutter. Han ble imidlertid tatt igjen med like over tre mil igjen.

Kristoff var aktivt framme på den første innlagte spurten. Gerard tok de første poengene, men bak i hovedfeltet vant Kristoff spurten foran John Degenkolb (Giant Alpecin) og tok dermed to poeng på den grønna trøya, samt to bonussekunder.

Martin-angrep
Da Gerard ble hentet inn, og Jonathan Hivert (Bretagne Séché), Philippe Gilbert (BMC) og Laurens De Vreese (Astana) mislyktes med forsøket på å få luke fra feltet, trodde nok mange at det var duket for ny massespurt.

På de siste 20 kilometerne Cannondale-Garmin mye i fronten, uten at det kom angrep fra den kanten. Inn på den siste mila overrasket derimot tempokongen Tony Martin (Etixx-Quick Step) med å angripe fra front.

Han fikk med seg Lars Boom (Astana), Geraint Thomas (Sky) og etter hvert Matti Breschel (Tinkoff-Saxo). Danske Breschel fikk så teknisk trøbbel og måtte slippe den sterke trioen i tet. Med bare en drøy kilometer igjen var det også slutt på moroa for Martin, Boom og Thomas.

Lars Petter Nordhaug (Sky) syklet i mål som nummer 89 på etappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no