Kristoff: - Jeg ga opp på forhånd

Nordmannen kunne kanskje sittet med i finalen.

GA OPP FØR START: Alexander Kristoff hadde allerede bestemt sin egen skjebne før starten på den ellevte etappen. Her fra en tidligere anledning i årets Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
GA OPP FØR START: Alexander Kristoff hadde allerede bestemt sin egen skjebne før starten på den ellevte etappen. Her fra en tidligere anledning i årets Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OYONNAX/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff slapp feltet da det gjensto nesten 60 kilometer av dagens etappe i Tour de France.

Det betyr likevel ikke at Kristoff hadde store problemer med tempoet. Han hadde nemlig allerede bestemt seg for at dette ikke skulle bli hans dag.

- Jeg prøvde ikke i dag. Jeg hadde planlagt allerede før dagens etappe at jeg ikke skulle sitte med, så da jeg så at de andre spurterne ikke gadd, tok jeg det rolig også, sier Alexander Kristoff til TV 2 og procycling.no rett etter målgang.

- Kunne hengt med
Nordmannen ble lurt av løypeprofilen og trodde at den 11. etappen i touren skulle være hardere enn den faktisk var.

- Det er mulig jeg hadde hengt med i dag. Kroppen føltes bra, men den er litt blokkert etter hviledagen. Jeg håper det blir enda bedre i morgen.

Etter målgang i Oyonnax tok Kristoff seg god tid til å snakke med procycling.no.

- Det kjørtes hardt i bunnen av den første bakken, så hvis det kjøret fortsatte hele bakken, er det ikke sikkert jeg hadde sittet med. Men jeg hadde litt å gå på da jeg slapp.

Sparte krefter
- Hvor mye har du å gå på?

- Jeg har litt på lager, jeg hadde kontroll i dag. Når jeg ser hvem som sitter med, burde jeg kanskje prøvd meg.

Til slutt var det Tony Gallopin som stakk solo og vant etappen. Rett bak etappevinneren var det 34 ryttere som fikk samme tid.

Der kunne muligens Kristoff sittet, om han virkelig hadde gått inn for det. Svaret får vi aldri.

I morgen lover imidlertid Kristoff at han skal gjøre det han kan for å sitte med hele veien.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer