Kristoff: - Jeg kunne kjørt maks og veltet hele feltet

Parkert i siste sving.

TOK INGEN SJANSER: Alexander Kristoff mistet viktige posisjoner i siste sving. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TOK INGEN SJANSER: Alexander Kristoff mistet viktige posisjoner i siste sving. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (procycling.no) Alexander Kristoff kjempet for tredje dag på rad om etappeseieren i Tour de France.

Etter tirsdagens nestensensasjon hvor klatrerne til slutt rykket fra ham, var det mandag igjen en massespurt.

Et frenetisk oppgjør hvor to høyresvinger innenfor den siste kilometeren gjorde det skummelt på den våte veien.

- Jeg var redd for å velte og tok det litt safe. Jeg mistet noen posisjoner på det. Alternativet var å  gamble og kjøre maks, men da kunne jeg veltet hele feltet, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

Likevel var femteplassen en positiv arbeidsdag for nordmannen etter at han tømte seg for krefter i forsøket på seier søndag.

Og hans russiske mannskap viste igjen at de tror på 27-åringen.

Kristoff røk to eiker i bakhjulet 20 kilometer fra målstreken. Da slapp Katjusja umiddelbart Simon Spilak og Jegor Silin ned for å taue ham opp.

Les også: - Ingen slår Marcel Kittel på spurtetappene

Det kostet krefter, både for Kristoff og kameratene, men de fikk ham opp til fronten av feltet før avgjørelsen falt.

-De får meg fint fram. Dessverre er vi litt tidlig ute, eventuelt mangler vi én mann. Men det kostet mye krefter for oss å komme tilbake før spurten, forklarer nordmannen.

FEMTEPLASS: Nordmannen spurtet inn til femteplass, men var i realiteten ikke i nærheten av å true Marcel Kittel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEMTEPLASS: Nordmannen spurtet inn til femteplass, men var i realiteten ikke i nærheten av å true Marcel Kittel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Katjusja dominerte i fronten av feltet med fire mann inn på de siste fem kilometerne.

Men da det var tre kilometer igjen var samtlige bortsett fra sisteopptrekker Alexander Porsev borte, fordi de hadde brent kreftene på å kjøre Kristoff opp etter det tekniske problemet.

Det gjorde at planen måtte endres.

- Porsev skulle egentlig jobbe for meg fra det var to kilometer igjen, men han måtte holde oss i posisjon før det. Da var jeg alene på de siste 2000 meterne.

Likevel var Kristoff fornøyd med innsatsen til laget. Det var også Porsev, som var glad de unngikk velt.

- Det var vanskelig fordi det glatt og sleipt i svingene, men jeg synes vi klarte oss bra, sier opptrekkeren til procycling.no i London.

- Er det mulig å slå Kittel?

- Ja, det tror jeg. Han er også bare et menneske, ikke en robot. Om man inntar finalen i god posisjon og med gode bein, kan det gå, svarer Porsev procycling.no.

Kristoff får en ny mulighet til en topplassering på tirsdagens 163,5 kilometer lange etappen. Også den byr opp til massespurt.

Du følger etappen direkte på www.procycling.no - i samarbeid med Dagbladet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer