Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff: - Kan være godt nok til å vinne Flandern

Mistet sammenlagtseier, men har oppløftende beskjed.

SLÅTT: Nederlandske Lieuwe Westra (midten) ble for sterk da Alexander Kristoff forsøkte å forsvare 2015-triumfen i Driedaagse De Panne. Foto: LC (©TDWSport.com)
SLÅTT: Nederlandske Lieuwe Westra (midten) ble for sterk da Alexander Kristoff forsøkte å forsvare 2015-triumfen i Driedaagse De Panne. Foto: LC (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DE PANNE / OSLO (procycling.no): Før den avsluttende tempoen lå det an til en tett sekundstrid om å vinne etapperittet Driedaagse De Panne.

Kampen sto fortrinnsvis mellom ledende Alexander Kristoff og hans to bruddkamerater fra den første etappen, Aleksej Lutsenko og Lieuwe Westra (begge Astana).

Dessverre for den norske sykkelstjernen holdt ikke tempoinnsatsen til forsvare den imponerende sammenlagtseieren fra i fjor.

Kristoff ble slått med 25 sekunder av Westra. Den sterke nederlenderen vant dermed rittet sammenlagt, 13 sekunder foran den mer seiersvante nordmannen på andreplassen.

Kristoff forteller at tempoen hans ikke helt svarte til det han hadde satt seg som mål på forhånd. Han tapte blant annet noen sekunder i en sving der han hadde fått dugg i visiret sitt. Men han erkjenner at det uansett ikke ville vært nok til å holde unna for sammenlagtvinneren.

-Jeg følte meg sterkere i fjor. Nå har jeg gjort en god tempo, men tempoen i fjor var nok bedre. Jeg var nok noen prosenter sterkere da, sier Kristoff til procycling.no.

Flandern-form i anmarsj Han håper å bli enda bedre inn mot søndagens Flandern rundt.

- Jeg tror dette kan være godt nok til å vinne (på søndag). Men det er mange som er gode om dagen og det har vi sett i rittene tidligere i år. Cancellara, Sagan og Vanmarcke er noen som kan være vanskelig å følge etter på bergene. Hvis jeg ikke er god nok til å angripe før, så må jeg prøve å henge på dem i finalen.

Tross at han ikke klarte å gjenskape den overraskende triumfen i 2015-utgaven av Driedaagse De Panne, er den norske Katjusja-profilen tilfreds med det han har prestert de tre konkurransedagene.

- Jeg må si meg fornøyd. Det var litt forventet at jeg skulle tape til Westra. Jeg hadde jo håpet, så klart, at jeg skulle klare å holde han bak meg. Det var ikke så mye det sto om, påpekte Kristoff like etter målpassering.

Sykdommen slipper taket 28-åringen er de siste ukene blitt satt tilbake av sykdom, og han har stått over ritt han egentlig hadde på rittplanen.

- Jeg hoster og harker litt. Jeg føler at beina var bedre i dag enn i går og at det løsner litt. Men Flandern kommer fort nå, så vi får se om det er helt på topp til søndag, tilføyer Kristoff.

• Les mer: - Hadde jeg vært sterk nok, hadde jeg tatt det

Mens Westra kunne juble for triumf etter å ha satt fjerde beste tid i mål, ble «Dyret fra Storhaug» klokket inn på 18.07. Det var åttende beste sluttid på de 14,2 kilometerne.

- Jeg er veldig glad for denne seieren. Tidligere har jeg blitt nummer to her flere ganger. Før starten håpte jeg på alt annet enn en andreplass. Men jeg hadde gode bein, det viste jeg på alle etappene. Jeg hadde et veldig sterkt lag i ryggen og jeg må takke dem også, oppsummerte Westra.

Ikke helt som planlagt Kristoff startet den avsluttende dagen i Driedaagse De Panne som sammenlagtleder. Med tredjeplass på den korte fellesstartetappen i morgentimene økte Kristoff ledelsen til Lutsenko og Westra.

Sju sekunder skilte ned fra stavangersyklisten til kasakhstanske Lutsenko i sammendraget, mens temposterke Westra lå ytterligere fem sekunder bak.

På passeringen underveis på tempoen hadde nordmannen tapt drøyt halvparten av forspranget til Lutsenko, mens Westra knappet inn sekunder på begge. Kristoff holdt førsnevnte konkurrent bak seg, men hadde lite å stille opp med mot Astanas rutinerte nederlender.

Polske Maciej Bodnar (Tinkoff) vant for øvrig etappen etter en meget tett tidelskamp mot Tony Martin (Etixx-Quick Step) og Tom Bohli (BMC). Alle tre fullførte på tider innenfor samme sekund.

Men tidelene var på Bodnars side, selv om både han, Martin og Bohli offisielt syklet på 17.39.

PS: Daniel Hoelgaard (FDJ) fullførte på 18.48 og fikk en fin gjennomkjøring, tross smerter i hånda etter en velt på tampen av torsdagens fellesstartetappe. Med 1.09 minutter svakere tid enn Bodnar ble førsteårsproffen nummer 28 på etappen.


Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

I KLAR FRAMGANG: Alexander Kristoff mistet trøya, men var åttende beste rytter på tempoetappen som fullførte Driedaagse De Panne. Foto: LC (©TDWSport.com)
I KLAR FRAMGANG: Alexander Kristoff mistet trøya, men var åttende beste rytter på tempoetappen som fullførte Driedaagse De Panne. Foto: LC (©TDWSport.com) Vis mer
Hele Norges coronakart