TILFELDIG TESTET: Alexander Kristoff synes det litt rart at fem Katjusja-ryttere har blitt tatt ut til tilfeldig dopingkontroll de siste dagene, men synes selv det er helt greit å bli testet mye. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
TILFELDIG TESTET: Alexander Kristoff synes det litt rart at fem Katjusja-ryttere har blitt tatt ut til tilfeldig dopingkontroll de siste dagene, men synes selv det er helt greit å bli testet mye. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)Vis mer

Kristoff: - Kanskje de er litt mistenksomme overfor oss

Flere Katjusja-ryttere tatt ut til dopingkontroll.

PLUMELEC/OSLO (procycling.no): Etter at Alexander Kristoff hadde gått i kjelleren for å hjelpe lagkamerat Joaquim Rodríguez på lagtempoen i Tour de France, ble nordmannen plukket ut til en tilfeldig dopingkontroll.

- Jeg har blitt plukket ut til to tilfeldige kontroller, så kanskje de er litt mistenksomme overfor oss etter at Paolini ble tatt for kokain, sier Kristoff til det norske pressekorpset etter lagtempoen.

- Men det er greit å bli sjekket, de gjør bare jobben sin.

De to siste dagene har hele fem Katjusja-ryttere bitt tatt ut til såkalte tilfeldige kontroller etter etappene.

- Det er litt spesielt at det er så mange fra Katjsuja, men sånn har det blitt.

Luca Paolini testet positivt for kokain på den fjerde etappen. Nyheten sprakk fredag kveld.

- Hvordan har stemningen i Katjusja vært?

- Stemningen har vært helt grei, føler jeg. Det påvirker stemningen litt, men jeg føler det har vært greit med tanke på situasjonen, sier nordmannen til procycling.no.

For Tour de France-rytterne venter nå en etterlengtet hviledag.

Deretter går det rett oppover i tre dager når rytterne inntar Pyreneene.

- Det er ikke så mange vinnersjanser den nesten uken. Etappe 15 kan bli spurt, men den er veldig hard i starten, så det blir vanskelig uansett. Ellers er nok Paris den største sjansen. Jeg var bra der i fjor og tror det er mulig å vinne der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før den tid venter en haug av fjelletapper.

Alpe d'Huez, Col du Tourmalet og Col du Glandon er bare noen av stigningene som kommer til å svi i beina.

De neste dagene blir derfor Kristoff hjelperytter for fjærlette Rodríguez, som satser på å blande seg inn i kampen om sammenlagtkampen.

Før klatreslagene venter dog en velfortjent hviledag.

- Det blir en liten treningstur, men jeg tror ikke jeg gidder å sykle altfor lenge, avslutter Kristoff overfor procycling.no.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!