Kristoff: - Overrasket over at ingen kom forbi

Langspurt sørget for ny storseier.

LEVERTE IGJEN: Alexander Kristoff var den største favoritten før Vattenfall Cyclassics og skuffet ikke. En strålende langspurt sørget for nok en Kristoff-triumf. Foto: MS (©TDWSport.com)
LEVERTE IGJEN: Alexander Kristoff var den største favoritten før Vattenfall Cyclassics og skuffet ikke. En strålende langspurt sørget for nok en Kristoff-triumf. Foto: MS (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff var overlegen i spurten da han vant Vattenfall Cyclassics søndag.

Ingen kunne tukte nordmannens langespurt etter 245 kilometers sykling.

- Jeg er glad ingen kom forbi. Jeg var skikkelig sliten på slutten, men det var nok de andre også, sier Kristoff til procycling.no.

- Spurten ble litt lang, men jeg var heldigvis den sterkeste. Det er smalt med rundt 500 meter til mål og det er som regel vanskelig å komme langt bakfra, så jeg valgte å starte tidlig.

- Hvor god kontroll følte du at du hadde på slutten?

- Jeg følte jeg hadde ok kontroll, men jeg visste jo at Cavendish og Kittel satt i feltet. Plutselig kommer de susende forbi. Jeg visste at jeg gikk på en lang spurt. Jeg startet ikke maksimalt og prøvde å øke og øke, men jeg er litt overrasket over at ingen kom forbi.

Sykkelrittet i Hamburg tilhører sykkelsportens høyeste nivå, og stjerner som André Gripel, Mark Cavendish, Marcel Kittel og Arnaud Démare sto på startstreken.

Som vanlig ble det mye støting i klassikeren. Knallharde Waseberg gjorde sitt til at spurterne fikk en tung reise inn til slutten.

- Jeg var litt overrasket over at Kittel og Cavendish satt med inn. Det ble kjørt hardt i bakkene, så jeg trodde de skulle bli kjørt fra der. Men de var ganske slitne i spurten.

Kristoff fikk god hjelp av sine lagkamerater i Katjusja med noen kilometer igjen til mål, men måtte hovedsakelig klare seg uten hjelp på den siste kilometeren.

- Rett etter bakken siste gang var jeg isolert, men det kom tre mann opp ganske fort og da fikk jeg god hjelp. Det var mye støting, så vi valgte å ta kontroll. Jeg husket fra i fjor at det er viktig å sitte fremme, så de holdt meg fremme så lenge de klarte. Jeg fikk en ganske bra posisjon, men måtte ta litt vind. Det betyr likevel ikke så mye når vi har kjørt 240 kilometer og alle er slitne.

I spurten klarte aldri Giacomo Nizzolo og de øvrige å tukte Kristoff, som dermed innfridde favorittstempelet.

- Jeg tenker ikke så mye på favorittstempelet. Det gjør at vi må ta litt mer ansvar underveis og må bidra til å kontrollere hele veien, men det går greit, avslutter Kristoff.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.